U Beogradu održan četvrti transnacionalni sastanak partnera na WINnovators projektu (TPM) u okviru Erasmus+ programa

U Beogradu održan četvrti transnacionalni sastanak partnera na WINnovators projektu (TPM) u okviru Erasmus+ programa

21.06.2024.

Još jedan uspešan, četvrti po redu transnacionalni sastanak projekta WINnovators – Podsticanje preduzetničkog i STEM/STEAM kapaciteta mladih žena u visokoškolskim ustanovama uz održivi razvoj i inovacije održan je u Beogradu 19. i 20. juna 2024. Udruženje poslovnih žena Srbije  organizovalo je sastanak za svih sedam partnera iz pet zemalja, Estonije, Slovenije, Rumunije, Italije i Srbije, sa kojima zajedno čini konzorcijum u ovom projektu.

Dragana Panajotović, izvršna direktorka UPŽ Srbije pozdravila je partnere i poželela im dobrodošlicu. Sastanak je vodila dr Kai Pata, sa Univerziteta u Talinu, Estonija, koji je vodeći partner na projektu. Na transnacionalnom sastanku učestovali su i Anastassia Skiperskaja, projektni asistent (Tallin University), dr Matej Zapušek, Maja Kosmač (University of Ljubljana, Slovenija), dr Sonja Radenković, dr Marija Blagojević (BADEN Network, Srbija), Emanuele Bertolani, projektni menadžer (Sinergie, Italija), Irina Florea-Saghin, projektni menadžer i konsultant  (Iceberg, Rumunija), Jelena Vujičić projektni asistent (UPŽ Srbija). Iz organizacije VITECO, Italija, u Beogradu je prisustvovao Đuzepe Ursino, CEO, dok su se onlajn uključili Alice Sardo, senior projekt menadžer i Antonio Dala Nora.

 

Uz efikasan rad i kreativna rešenja, predstavljeni su dosadašnji rezultati, napredak, završene i tekuće aktivnosti vezne za obuke mladih žena iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa za preduzetništvo, preko onlajn Winnovators platforme koja daje novu perspektivu učenju, uz uključivanje nastavnika i studenata.

 

 

Rezultati prvog pilota u okviru modula 1, kao i drugog, koji je u toku, veoma su dobri, među polaznicama ima i onih koje su dobile subvencije i šansu da pokrenu sopstveni biznis. U toku je i modul 2,  namenjen edukatorima i stejkholderima, profesorima i nastavnicima, preduzetnicama, mentorima, predstavniciima civilnog sektora i drugim tvorcima politika.

Glavni cilj projekta WINnovators je zajednički razvoj i implementacija inovativnih pristupa učenju, kao i konkretnih politika za izgradnju održivih kapaciteta u digitalnim, preduzetničkim, STEM/STEAM inovacijama, kao podrška mladim ženama iz ruralnih područja, kao i studentkinjama.