FEMTECH za održivost / FEMTECH for Resilience

FEMTECH za održivost / FEMTECH for Resilience

Februar 2022 – Septembar 2022

Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost

UPŽ Srbije projektom Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost ima za cilj da  podrži svoje članice – preduzetnice u reorganizaciji i okretanju ranije nedovoljno korišćenim digitalnim mogućnostima, koje su postale izuzetno značajne usred krize izazvane virusom Kovid 19 .

Posebni ciljevi projekta su podizanje svesti o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se povećala održivost ženskih preduzeća u krizi, uključujući i pandemiju, razvoj kapaciteta ženskih preduzeća za digitalnu transformaciju, predstavljanje žena u preduzetništvu – rol modela u oblasti digitalne transformacije ostalim preduzetnicama, kao i bolji pristup finansijama i umrežavanju ženskim firmama okrenutim IKT-u.

Projekat je usmeren na vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća, članice UPŽ Srbije, kao i na startap ženske firme sa inovacionim potencijalom da usvoje znanja o DT (digitalnoj transformaciji) i primene ih u svom poslovanju.

Ovim projektom obuhvaćene su sledeće aktivnosi:

  1. Pet vebinara
  2. Pet podkasta
  3. Mentoring sesije
  4. Pičing pred biznis anđelima
  5. Predavanje o seksualnom uznemiravanju na radu

 

Projekat Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost  / Promoting the Use of Digital Technologies to Make Women’s Enterprises Resilient – FEMTECH For Resilience, koji sprovodi UPŽ Srbije finansijski je podržan od strane CIPE – Center for International Private Enterprise.

Vebinare i podkaste snimljene u okviru projekta možete naći na stranici UPŽ Srbije.  Takođe podkaste možete gledati na YouTube kanalu UPŽ Srbije i slušati na Podcast.rs , SpotifyDeezer, Apple Podcasts i Google Podcasts platformama.

 

CIPE – OBUKE