Priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija nastalo je u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. 

 

Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

 

Priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija prvi put je dodeljeno 2018. godine u okviru manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja.

Delta Holding d.o.o.

Manifestaciju „Cvet uspeha za ženu zmaja“ su od 2018. godine do danas podržali Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji,  Ministarstvo privrede, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti,  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investiciona banka (EIB), UN Women, USAID, Trag fondacija, Kanadsko – srpsko poslovno udruženje CANSEE, Impact Hub, SME Week, uz korporativne partnere i  neizostavnu podršku firmi članica UPŽ Srbije i ostalih prijatelja manifestacije i medijskih partnera.