Održan kick-off sastanak projekta Unapređenje položaja žena na tržištu rada u perifernim industrijskim regionima – WIN

Održan kick-off sastanak projekta Unapređenje položaja žena na tržištu rada u perifernim industrijskim regionima – WIN

Foto: Igor Lapajne, ZRC SAZU, UPŽ Srbije
28.02.2024.
U Ljubljani je 28. februara 2024. godine u Atrijumu ZRC SAZU održan kick-off sastanak projekta Unapređenje položaja žena na tržištu rada u perifernim industrijskim regionima – WIN koji je odobren u okviru evropskog mehanizma Interreg – Danube Transitional Program.
Cilj projekta je poboljšanje položaja žena na tržištu rada u perifernim industrijskim regionima i doprinos dostupnijem, inkluzivnijem i efikasnijem tržištu rada, kako bi se podstakle nove mogućnosti njihovog zapošljavanja i uklonile kulturne i institucionalne prepreke koje ih onemogućavaju da iskoriste svoj profesionalni potencijal.
Ispred UPŽ Srbije učestvovala je Dragana Panajotović, menadžer projekta. Projekat će u naredne dve i po godine realizovati konzorcijum od 10 partnera iz 7 zemalja.
Pored UPŽ Srbije, učestvuju i partneri iz Slovenije, BiH, Mađarske, Bugarske, Austrije i Češke.
U okviru susreta u Sloveniji, posle kick-off sastanka, 29. februara su održana još dva događaja u Trbovlju: studijska poseta i transnacionalna radionica. U jutarnjim časovima studijska poseta održana je u opštini Trbovlje, koja je pridruženi strateški partner na projektu, a partnere je primila pomoćnica gradonačelnika Vesna Jesih.
Kao primer dobre prakse zapošljavanja žena, partneri su posetili kompaniju DEWESoft, dok je popodne organizovana participativna transnacionalna radionica sa fokusom na izazove u vezi sa zapošljavanjem žena u lokalnom okruženju, u opštini Trbovlje, ali i u zemljama i regionima iz kojih dolaze partneri na projektu.