Održan treći po redu Winnovators sastanak u okviru Erasmus+ projekta

Održan treći po redu Winnovators sastanak u okviru Erasmus+ projekta

11.11.2023.

Još jedan uspešan TPM / Winnovators sastanak (Transnational Project Meeting), treći po redu u okviru Erasmus+ projekta, posle Estonije i Italije, kojem je ispred UPŽ Srbije prisustvovala Dragana Panajotović, održan je 9. i 10. novembra 2023. u Bukureštu.

Partneri u Winnovators konzorcijumu iz pet zemalja (Srbija, Estonija, Slovenija, Rumunija, Italija) – Udruzenje poslovnih zena Srbije / Association of Business Women in Serbia, Tallinn University Entrepreneurship, Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana, Baden Network, VITECO e-Learning Solutions, Iceberg i Sinergie Reggio Emilia, uz efikasan rad i kreativna rešenja, planirali su novi pilot i aktivnosti za 2024, obuku mladih žena iz ruralnih sredina i marginalizovanih grupa za preduzetništvo, preko onlajn Winnovators platforme koja daje novu perspektivu učenju, uz uključivanje nastavnika i studenata.

Rezultati prvog pilota, koji je u toku, veoma su dobri, među polaznicama ima i onih koje su dobile subvencije i šansu da pokrenu sopstveni biznis. Naredni TPM zakazan je za jun 2024. u Beogradu.

Evo šta su o svom učešću u pilotu 1 winnovators projekta rekle dve mlade preduzetnice, koje su bile među najuspešnijim polaznicama: