IV regionalna konferencija ,,Rizici novog doba: održivost i izdržljivost’’

IV regionalna konferencija ,,Rizici novog doba: održivost i izdržljivost’’

27.05.2023.

IV regionalna konferencija ,,Rizici novog doba: održivost i izdržljivost’’, koju organizuje platforma BeRiskProtected, održaće se 1. juna 2023. godine sa početkom u 9.30 u hotelu Hyatt Beograd.

Šta je održivo poslovanje po ESG principima, da li je izvodljivo u sadašnjim globalnim okolnostima, i kada će postati neophodno i u Srbiji – tema je ovogodišnje regionalne konferencije o rizicima novog doba, koju već četvrti put organizuje BeRiskProtected platforma.

U okviru konferencije biće obrađene sledeće teme:

Briga o prirodi, ljudima i visoki standardi u upravljanju (ESG – Environmental, Social, Governance) uskoro će biti uslov za opstanak svakog preduzeća:

evropska regulativa najavljuje zabranu poslovanja sa preduzećima koja ne posluju po ESG principima, ozbiljni investitori već duže vreme izbegavaju ulaganje u preduzeća koja ne posluju po ESG principima, jer ih procenjuju kao neisplativa na duži rok, mlađe generacije već sada sve više obraćaju pažnju na to kako se kompanije odnose prema prirodi i prema zajednici, kada biraju od koga će kupiti proizvod ili uslugu.

  1. Istovremeno, poslovanje u sadašnjim globalnim okolnostima nosi brojne rizike zbog kojih se mnoga preduzeća bore za opstanak, pa im nove obaveze predstavljaju dodatno opterećenje.
  2. Globalna ekonomska kriza dodatno podstiče i rast sajber opasnosti, koje su već drugu godinu zaredom prve na listi poslovnih rizika.

Kako u svemu tome da se snađu poslodavci, i kako da sačuvaju mentalno zdravlje zaposlenih, koja je vrednost potencijalnih opasnosti, kakva je preventive moguća i koje su mogućnosti nadoknade štete, potražiće se odgovor od učesnika ove konferencije.

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos, rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.

Među učesnicima su predstavnici Udruženja banaka Srbije, Nacionalnog CERT-a, kompanija Bambi, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Stadtische osiguranje, Abstract, advokatske kancelarije Vuković&Partners i TSG, investitor Vladimir Đukanović („srpski vuk sa Volstrita“), Nevena Čalovska Hercog, dr sc med, psihijatar i psihoterapeut, AMS Consulting, Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena i drugi.

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći ovde.

Izvor: BeRiskProtected

Autor: N.N.

Izvor: Energetskiportal.rs

https://energetskiportal.rs/iv-regionalna-konferencija-rizici-novog-doba-odrzivost-i-izdrzljivost/