Otpočela obuka o keteringu i poslastičarstvu

Otpočela obuka o keteringu i poslastičarstvu

Krajem januara, Udruženje poslovnih žena Srbije  započelo je sprovođenje obuka u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“, koji finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).

Prva u nizu je obuka je „Ketering, priprema torti, kolača i ukrasa za torte“. Obuka podrazumeva 4 onlajn + 4 radionice uživo (mesta za održavanje radionica uživo će biti određena prema broju polaznica i njihovom potencijalu da se samozaposle). Tim instruktorki, korak po korak, prikazuje način izrade i serviranja tradicionalnih i modernih slatkiša i slanih zalogaja, a praktične veštine se dopunjuju teorijskim i pravnim savetima upućenim ženama koje nameravaju da otvore svoje ketering radionice.

Interesovanje za radionice je veliko a polaznice su veoma posvećene i već na samom startu su pokazale preduzetnički duh i želju da znanje i savete dobijene od instruktorke Zorice Selaković i njenih saradnica iz radionice „Dessert“ Čačak, upotrebe za otpočinjanje sopstvenog biznisa.

Posle radionica sledi dvomesečni mentorski period.