Održana poslednja radionica u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“

Održana poslednja radionica u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“

Održavanjem radionice u Nišu 22.11.2021., završene su obuke u okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“ (započetog 1. decembra 2020.g.) koji finansira nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru Programa „Migracije za razvoj“ (PME).

Polaznice su imale priliku da uživo prikažu svoje veštine, uz stručno vođstvo instruktorke keteringa / članice UPŽ Zorice Selaković, i asistentkinja iz radionice „Dessert“ Čačak. Radionica uživo je, kao i ranije održane onlajn obuke, obuhvatala izradu slanog finger food-a, torti, kolača i ukrasa za torte.

Zahvaljujući spremnosti svih angažovanih instruktorki da podele svoje znanje tokom trajanja projekta (Jovana „Saint Di“ vebsajt dizajn; Tatjana „Integra Life Club“ i Zorica „Dessert“), preko 200 žena iz 30-ak mesta u Srbiji (pripadnica romske zajednice i drugih teže zapošljivih kategorija) je imalo priliku da stekne nova znanja ili obogate prethodno iskustvo (posebno mlađe devojke koje su se prvi put susrele sa kozmetologijom ili poslastičarskim zanatom). Okupljanje žena iz cele Srbije na onlajn radionicama je doprinelo umrežavanju žena sa sličnim interesovanjima (preko potrebnom u uslovima limitiranih neposrednih kontakata), uz savladavanje praktičnih veština iz tri različita zanata koji mogu da im  poboljšaju životni standard.

Zahvaljujemo se našim članicama koje su sprovodile obuke kao i polaznicama istih koje su bile deo ovog projekta. Pratite nas – informacije o novim obukama u okviru narednog projekta objavićemo na društvenim mrežama UPŽ Srbije već u decembru!

Program „Migracije za razvoj“ je deo šire inicijative „Povratak u nove šanse“ nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i ravoj (BMZ).