Treći dan snimanja podkasta UPŽ Srbije i Karavana žena zmajeva

Treći dan snimanja podkasta UPŽ Srbije i Karavana žena zmajeva

U sjajnoj atmosferi, juče je u Zepter studiju završen treći i poslednji dan snimanja serijala Biseri inovativnog ženskog preduzetništva i Karavana žena zmajeva, u okviru projekta UPŽ Srbije Ugledaj se na mene: inovativno preduzetništvo kao ženski odgovor na krizu. Devet izuzetnih preduzetnica, članica UPŽ Srbije, u razgovoru sa Tanjom Peternek Aleksić predstavilo se i ispričalo svoje zanimljive i motivišuće priče o prvim koracima u svetu preduzetništva, usponima, preprekama, sumnjama, ali i velikom zadovoljstvu što se bave upravo ovim a ne nekim drugim poslom: Vesna Pucar Grubor (Vivex Group, Beograd), Dragijana Radonjić Petrović (MD Solution, Beograd), Gordana Đurđević (Slovo, Beograd), Tijana Milovanović (Ukras, predsednica UPŽ Vranje), Malina Stanojević (poljoprivredno gazdinstvo, Udruženje žena Sačuvajmo selo Priboj), Dragana Janjić (Vinarija Aleksić, Vranje), Snežana Perić (In kafe, jedna od osnivača UPŽ Kreativna vizija Loznica), Slobodanka Coka Stević (Kondor-tis Loznica, hotel Heba Divčibare) i Vesna Baur (Basna Atenica, predsednica UPŽ „Nadežda Petrović“ Čačak).

Emitovanje snimljenih epizoda počelo je 10. septembra 2021. godine. Prvih 5 od ukupno 15 emitovanih epizoda naišlo je na veliko interesovanje, odobravanje i pohvale. Ove razgovore, koji se emituju u video i audio podkast formi, rado prate preduzetnice koje su već postigle rezultate sa svojim firmama, jer mogu da se podsete na prve korake, uporede i shvate da je put u razvoju svih firmi koje vode žene dug, sa puno prepreka ali pre svega lep. Takođe, ovi razgovori su pravi udžbenici i mentorske sesije svim mladim ili potencijalnim preduzetnicama koje se još dvoume da li su na dobrom putu i da li da uopšte zakorače tom stazom. I od mnogih koji nisu u svetu preduzetništva, dobijamo najpozitivnije utiske i reakcije.

Do sada ste imali mogućnost da pratite razgovore sa Oliverom Popović, potpredsednicom UPŽ Srbije, Jasminom Knežević (Bel Medic, Beograd), Minom Rakićević (Delikos Sopot), Vesnom Jovanović (Eurolog System Beograd) i Anjom Ivanom Milić (Arhi.pro, Beograd). Pored juče snimljenih epizoda, emitovaće se još razgovori sa Nadom Davidovac (Zelena apoteka, Novi Sad), Svetlanom Mojić Džakula (Salt & Water, Novi Sad), Gorjanom Ponjević Ballani (Wood Planet, Zrenjanin), Brankom Ivošević (Perfect Vision, Subotica), Aleksandrom Bogunović (Vatrex Rescue, Beograd), Marijom Ignjatović (Novitas Consult Šabac), Ljiljanom Matković (Ekotim, Loznica), Tatjanom Todorović (Agro Dukat Zrenjanin), Draganom Čalija (Saint Di Novi Sad), Zoricom Selaković (Dessert Čačak), Ljiljanom Stanojević (Stanojević doo, Valjevo), Božanom Pantović (Elipsa Kraljevo), Milencom Srećković (SET Šabac) i Sanjom Popović Pantić, predsednicom UPŽ Srbije.

Svakog petka u 20.00 časova predviđeno je premijerno prikazivanje nove epizode na You Tube kanalu UPŽ Srbije https://www.youtube.com/playlist… i podkast platformi Podcast.rs https://podcast.rs/…/biseri-inovativnog-zenskog…/ a potom će biti postavljena i emitovana na svim ostalim podkast platformama: Spotify https://open.spotify.com/show/2zHSdK7kSK9Xc22LRTKEwl Deezer https://www.deezer.com/sr/show/2971132 Google Podcasts https://podcasts.google.com/…/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vc… i drugim.

Ovaj projekat, čiji je cilj da promoviše preduzetnice, članice UPŽ Srbije, kojima je inovativnost osnova uspešnog poslovanja, započeo je u maju 2021, a podržan je od Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.