PRODUŽEN XV JUBILARNI KONKURS CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA DO 15. SEPTEMBRA 2021.

PRODUŽEN XV JUBILARNI KONKURS CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA DO 15. SEPTEMBRA 2021.

UPIŠITE SE U RED ŽENA ZMAJEVA!

Udruženje poslovnih žena Srbije PRODUŽILO JE ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS  za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji u okviru manifestacije CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA 2021. Sve zainteresovane preduzetnice u Srbiji mogu da se prijave do 15. septembra 2021. godine.

U slučaju da vam je potrebno dodatno vreme za prikupljanje dokumentacije, to će biti moguće uz  najavu poslatu  na e-mail: marketing@poslovnezene.org.rs

Preduzetnice se mogu prijaviti za jednu od dve kategorije:

 • IZVOZNO ORIJENTISANA FIRMA
 • USPEŠAN POSLOVNI MODEL

Udruženje poslovnih žena Srbije i ove godine zadržava praksu da Specijalnim priznanjem nagradi preduzetnice koje su ostvarile posebne rezultate i istakne one koje ispunjavaju više uslova iz pomenutih glavnih kategorija i podkategorija.

Takođe, četvrtu godinu zaredom će biti dodeljeno i priznanje kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, u kategoriji:

 • RODNO NAJSENZITIVNIJA KOMPANIJA

PRAVO UČEŠĆA:

Pravo učešća imaju sve poslovne žene u Srbiji, koje su vlasnice, ili imaju udela u vlasništvu preduzeća (doo) ili preduzetničke radnje, bez obzira na vrstu delatnosti.

Za izbor Rodno najsenzitivnije kompanije mogu se prijaviti srednje i velike domaće i međunarodne kompanije čije je poslovanje registrovano na teritoriji Republike Srbije, koje primenjuju 5. princip UN za osnaživanje žena

UČESTVOVANJEM U OVOM TAKMIČENJU DOPRINOSITE:

 • većoj vidljivosti učešća žena u razvoju privrede Srbije
 • promeni medijske slike o uspešnosti žena u našem društvu
 • ohrabrivanju žena za otpočinjanje biznisa

PRIZNANJA:

 • Dobitnicima će biti dodeljena priznanja i diplome
 • Preduzetnice koje uđu u finale biće predstavljene u specijalnoj publikaciji Cvet uspeha za ženu zmaja, kao i putem brojnih medijskih i internet objava

CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA

 • Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (European SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja
 • U prethodnih četrnaest godina na ovom događaju promovisano je 500 žena, njih 143 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najuspešniju preduzetnicu, četiri je svojevremeno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 15 kompanija je u protekle tri godine nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija.

ČLANICE KOMISIJE:

Dva stručna žirija, sastavljena od predstavnica UPŽ Srbije, kao i žena na rukovodećim mestima u institucijama relevantnim za razvoj ženskog preduzetništva, doneće finalnu odluku o izboru najboljih preduzetnica i najboljih kompanija.

OVDE MOŽETE PREUZETI POTREBNU KONKURSNU DOKUMENTACIJU ZA PREDUZETNICE:

 1. Preduzetnice: Formular prijave Cvet uspeha za ženu zmaja 2021
 2. Preduzetnice: Upitnik
 3. Preduzetnice: Izjava o istinitosti priloženih informacija
 4. Preduzetnice: Uputstvo za fotografiju

UPUTSTVO

Kandidatkinje su obavezne da uz konkursnu dokumentaciju prilože i radnu biografiju, motivaciono (propratno pismo), kao i eventualne preporuke profesionalnih udruženja, zaposlenih, lokalne zajednice, reference (nagrade, priznanje, pohvale). Detaljna lista navedena je u Formularu prijave Cvet uspeha za ženu zmaja 2021 za preduzetnice.

U razmatranje će biti uzete samo kompletno popunjene prijave sa svom neophodnom pratećom dokumentacijom navedenom u Uputstvu i Formularu, koje su stigle u roku.

OVDE MOŽETE PREUZETI POTREBNU KONKURSNU DOKUMENTACIJU ZA KOMPANIJE:

 1. Kompanije: Upitnik – konkurs za Rodno najsenzitivniju kompaniju
 2. Kompanije: Izjava o istinitosti priloženih informacija
 3. Kompanije: Propozicije i kriterijumi za konkurs Rodno najsenzitivnija kompanija
 4. Kompanije: Lista nagrada i priznanja

Prijave sa pratećom dokumentacijom dostavljate na e-mail: cvet@poslovnezene.org.rs

Subject: Prijava za Cvet uspeha za ženu zmaja 2021

Konkurs za preduzetnice otvoren je do 15. septembra 2021. godine.

Konkurs za Rodno najsenzitivniju kompaniju otvoren je do 15. septembra 2021. godine.

Ukoliko vam je potrebno dodatno vreme za prikupljanje dokumentacije, to će biti moguće uz najavu na e-mail: marketing@poslovnezene.org.rs

Za detaljnije informacije možete se obratiti Udruženju poslovnih žena Srbije na telefon: 011/677 68 01 ili putem mejla: marketing@poslovnezene.org.rs

Pobednici će biti proglašeni na manifestaciji Cvet uspeha za ženu zmaja. U zavisnosti od opšte situacije, ceremonija dodele nagrada biće organizovana u novembru 2021. godine, uživo ili kombinovano online/offline, kao prošle godine.

OČEKUJEMO VAŠE PRIJAVE!