Webinar u okviru Ženskog biznis kluba na temu standardizacije

Webinar u okviru Ženskog biznis kluba na temu standardizacije

U okviru redovnog sastanka Ženskog biznis kluba, 27.05.2021. nam se kao specijalni gost predstavio Institut za standardizaciju Srbije onlajn webinarom na temu sertifikacije.

Kako u Srbiji (i globalno) popuštaju protivepidemijske mere, sve više se vraćamo temama koje u prvi plan stavljaju konkurentnost i pozicioniranost na tržištu. Zahtev sa kojim se vrlo često susrećemo je posedovanje ISO sertifikata, kojim dokazujemo kvalitet, održivost i predvidivost poslovanja.

O sertifikaciji sistema menadžmenta kvalitetom (prema ISO 9001), kao i o delatnosti Instituta za standardizaciju Srbije (ISS) je govorila Dragana Popović, rukovodilac sertifikacionog tela u ISS, dok je temu stručne pomoći u primeni standarda predstavila Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost u ISS.

Na pitanja članica UPŽ o oblastima koje mogu biti pokrivene sertifikatom ISO 9001, odgovoreno je da ovaj sertifikat pokriva sve procese koje prijavimo za sertifikaciju, bez obzira na veličinu i delatnost firme.