Početak projekta „Ugledaj se na mene: inovativno preduzetništvo kao ženski odgovor na krizu“

Početak projekta „Ugledaj se na mene: inovativno preduzetništvo kao ženski odgovor na krizu“

Potpisan ugovor između UPŽ Srbije i Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj   

U okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva za 2021. godinu, koji je utvrdila Vlada Republike Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije potpisalo je ugovor sa  Kabinetom ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj o realizaciji projekta „Ugledaj se na mene: inovativno preduzetništvo kao ženski odgovor na krizu“. Svrha ovog projekta, finansiranog iz budžeta RS na osnovu Programa koji sprovodi Kabinet ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj je da se podigne senzibilitet javnosti za problem položaja žena na tržištu rada, jača svest o značaju ženskog inovacionog preduzetništva kao mogućnosti zapošljavanja i izvora prihoda i da se ono afirmiše među postojećim i potencijalnim preduzetnicama.

Kroz planirane aktivnosti projekat doprinosi unapređenju pozicioniranja ženskih preduzeća kao inovativnih kroz prezentovanje, promociju i afirmaciju postojeće dobre prakse u Srbiji, obezbeđuje se podrška ženama preduzetnicama da svoje inovativne poslovne zamisli usmere, razviju i prošire.

Realizacija promotivne kampanje o značaju razvoja ženskog inovacionog preduzetništva obuhvata  sledeće aktivnosti, koje promovišu članice UPŽ Srbije, istaknute predstavnice ženskog inovacionog preduzetništva:

  1. Promotivni film o inovativnom ženskom preduzetništvu
  2. YotuTube podkaste  Biseri inovativnog ženskog preduzetništva – razgovore sa najeminentijim članicama UPŽ Srbije
  3. Onlajn manifestaciju Karavan žena zmajeva
  4. Publikaciju koja promoviše inovaciono preduzetništvo i njegove eminentne predstavnice, a koja će uključiti i vodič kroz inovaciono žensko preduzetništvo.  

 Predviđeno je da projekat traje do kraja novembra 2021. godine.