Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“

Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“

U Novom Sadu je održana je konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“, kao finalna i centralna aktivnost u okviru projekta Space4Women.

Konferenciju, na kojoj je učestvovala dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, koja je održana u Centralnoj zgradi Univerziteta, organizovala je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, u partnerstvu sa Gradskom upravom za privredu Grada Novog Sada i udruženjem EduNS, a inicijativa je podržana i finansirana od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Konferencija i projekat Space4Women rezultat su rada tima koji želi da kroz svoje aktivnosti utiče pozitivno na percepciju mladih žena u preduzetničkom svetu, podstakne ih da razmišljaju kreativno, budu inovativne, koristeći znanje kao najvredniji resurs.

Na svečanom otvaranju  posetiocima i učesnicima su se obratili dr Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i predstavnik Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada.

U okviru prvog dela konferencije pod nazivom „Priče o uspehu“, svojim inspirativnim pričama predstavile su se tri uspešne žene, među kojima i dr Sanja Popović Pantić, govoreći o iskustvima, izazovima, ali i lekcijama koje su naučile na svom razvojnom putu. Zatim je usledio je panel na temu “Preduzetništvo iz ženskog ugla”, na kojem su eminentne gošće koje se u okviru svojih delatnosti bave ženskim preduzetništvom, odgovarale na pitanja o tome koliki je izazov biti žena preduzetnica u današnje vreme, koje su ključne osobine za uspeh, o ciljevima i problemima sa kojima se susreću žene u preduzetništvu.  Predsednica UPŽ Srbije govorila je o  spremnosti žena u Srbiji da uđu u svet preduzetništva, o ženskom preduzetništvu uopšte i o tome da li ima rodne diskriminacije kod nas.

Nakon panela, usledilo je finale takmičenja Space4Women, na kojem su timovi predstavili  svoje inovativne ideje gostima i članovima žirija.