DANAS U REKTORATU NOVOSADSKOG UNIVERZITETA- Preduzetništvo iz ženskog ugla

DANAS U REKTORATU NOVOSADSKOG UNIVERZITETA- Preduzetništvo iz ženskog ugla

U okviru projekta Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja danas u 17 časova u rektoratu Univerziteta u Novom Sadu održaće se Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“. Cilj ove konferencije je da podstakne mlade žene da razmišljaju kreativno, budu inovativne i da koriste potencijale koji proizilaze iz najvrednijeg resursa koji imaju, a to je znanje.

Kako kreirati povoljnu klimu za razvoj ženskog preduzetništva, gde i kako pronaći inspiraciju za kreativne i inovativne ideje, kako istrajati na putu uspeha koji je popločan rizicima, greškama, usponima, padovima i izazovima koje pred nas stavljaju nove tehnologije i konkurencija, koji su izazovi, a koje lekcije sa koji ma su se uspešne žene susrele na ovom putu, samo su neka od pitanja na koja će odgovori stići kroz inspirativne priče uspešnih preduzetnica i predstavnica biznis sektora, i interaktivnu panel diskusiju.

Posetioci će imati priliku da čuju iskustva uspešnih žena iz zemlje i regiona koja im mogu biti motivacija i podstrek na putu ličnog i profesionalnog razvoja. Među učesnicima su predsednica PCG grupe i savetnica na polju digitalne transformacije dr Dragana Ćermanović, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalni konsultant za pitanja razvoja ženskog preduzetništva dr Sanja Popović Pantić, viši menadžer za startape i korporativne inovacije, PwC Serbija, dr Tanja Kuzman, ekspert u oblasti digitalne transformacije i član grupe za obrazovanje Inicijative „Digitalna Srbija“ Olga Mirković Maksimović, suosnivačica startapa Boostowski i suvlasnica srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International Biljana Ždrale, vlasnica marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnica i predavač iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama Martina Anđelković, idejni tvorci projekta „Nadmudri Pitagoru“. Tea i Mia Stojanović, Sara Petrović, Sofija Tešić i Višnja Žigić.

U toku Konferencije održaće se i finale takmičenja Space4Women u kojem će pet najboljih timova, sa Univerziteta u NovomSadu, predstaviti svoje inovativne ideje pred žirijem. Tim koji osvoji prvo mesto dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2.000 evra, a vredne nagrade obezbeđene su i za ostale učesnike.

Konferenciju organizuje Studentska asocijacija UNS-a, u partnerstvu sa Gradskom upravom za privredu Grada Novog Sada i udruženjem EduNS, a podržao ju je i finansirao Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Autor: D. D.

Izvor: Dnevnik