Prve žene biznis anđeli u Srbiji

Prve žene biznis anđeli u Srbiji

Impakt Hab Beograd predstavio je danas u svojim prostorijama prve žene biznis anđele u Srbiji okupljene u inicijativi WeAngels.

WeAngels je je deo trogodišnjeg projekta „WE Founders“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Impact Hub Beograd u saradnji sa Asocijacijom za afirmaciju potencijala žena (AFA) i Udruženjem poslovnih žena Srbije (UPŽ).

Jedna od anđela je Patriša Genon, osnivač i partner u Karanović &Partners, poznatoj advokatskoj kancelariji za poslovno pravo.

Ona je kazala da je ovo za sve njih eksperiment i da ovo dosad niko nije radio.

Preduzetnica Nataša Kažić navela je da je posle 20 godina korporativne karijere odlučila da započne nešto novo i da doprinese zajednici.

„Imala sam sreće da sam radila sa dobrim mentorima, neke su bile i žene. Sa ovim eksperimentom želim da uradim nešto posebno za nekog posebnog ko želi nešto da postigne i izmeni svet“, kazala je Kažić.

Profesorka Katarina Pavlović sa dugogodišnjim iskustvom u farmaceutskoj industriji navela je da veruje u potencijal preduzetništva, naročito ženskog.

„Želim da ih podržim kroz investicije, ali i mentorstvo i razmenu iskustava“, rekla je Pavlović.

Među prvim ženama biznis anđelima su i Mirjana Boberić iz instituta Mihajlo Pupin kao i Mila Milenković, WE Founders portfolio savetnica i šefica Službe za digitalne inovacije i aplikacije u Telekomu Srbija.

Izvor: Novaekonomija.rs