Preduzeće Rudnik radiće i narednu deceniju

Preduzeće Rudnik radiće i narednu deceniju

Preduzeće Rudnik i flotacija i ovu godinu završava veoma uspešno, realizujući sve planove sa više od 90 odsto.

Direktor preduzeća Rudnik i flotacija Aco Ilić, izjavio je da je ove godine po prvi put počelo otkopavanje rude sa čuvenog rudnog tela koje je najavljeno pre par godina.

“Ta ruda će nam pomoći da živimo i radimo punih deset godina. Rudno telo ima oko 1.000.000 tona, sadržaji su izvanredni i to se pokazalo u novembru kada smo imali dovoljno koncentrata olova i cinka”, naveo je Ilić.

Prodaju preduzeća Rudnik i flotacija 2004. godine, beogradskoj kompaniji „Kontango“ svi nadležni državni organi ocenili su kao jednu od deset najuspešnijih u Srbiji.

Rudnik danas zapošljava više od 450 radnika, a ono što se ističe jeste smanjenje broj povreda na radu.

“Broj povreda se smanjio od pre deset godina, sada ih je od četiri do pet i radi se o lokašim u vidu ogrebotina i preloma prstiju. Što se tiče plate, ona je standardna, poslednja prosečna plata bila je 65.000 neta, odnosno 115.000 dinara bruto. Naredne godine ćemo imati najverovatnije povećanje od oko 10 odsto”, naveo je Ilić.

Što se tiče planova, Ilić kaže da će biti mnogo veći nego za ovu godinu.

“To su uslovine nove rudne rezerve i bilo je normalno da ćemo podići proizvodnju i količine koncentrata. To će biti maksimum i taj maksimum će se morati ispoštovati u narednih deset godina, u fizičkom pogledu to je za oko 10 odsto kako u rudi, tako i u koncentratima”, naglasio je Ilić.

Kao i prethodnih godina, zaposlene žene iz ovog preduzeća i ove godine su nagrađene.

“Pre mesec dana su nagrađene od strane Udruženja poslovnih žena, gde su proglašene za žene zmajeve. Iskren da budem nisam očekivao tako sjajne rezultate, jer smo po prirodi posla muška firma, ali naše žene su to odlično odradile iako ih je samo 10 odsto”, zaključio je Ilić.

Izvor: Ozonpress.net