„PREDUZETNIŠTVO IZ ŽENSKOG UGLA“

„PREDUZETNIŠTVO IZ ŽENSKOG UGLA“

Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“, biće održana 11. decembra u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu – Rektorat sa početkom od 17:00 časova i predstavlja finalni događaj koji se organizuje u okviru projekta“Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja“.

Konferenciju „Preduzetništvo iz ženskog ugla“ organizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, u partnerstvu sa Gradskom upravom za privredu Grada Novog Sada i udruženjem EduNS. Inicijativa je podržana i finansirana od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Događaj će okupiti inspirativne žene iz sveta biznisa, uspešne preduzetnice i mlade inovativne timove koji će sa učesnicima da podele svoje inspirativne priče, ideje, iskustva i savete. Konferenciji će takođe prisustvovati predstavnici Kabineta Ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu.

Konferencija “Preduzetništvo iz ženskog ugla”rezultat je rada jednog posvećenog i entuzijastičnog tima koji kroz svoje aktivnosti želi da podstakne mlade žene da razmišljaju kreativno, budu inovativne i da koriste potencijale koji proizilaze iz najvrednijeg resursa koji imaju, a to je znanje.

Kako kreirati povoljnu klimu za razvoj ženskog preduzetništva? Gde i kako pronaći inspiraciju za kreativne i inovativne ideje? Kako istrajati na putu uspeha koji je popločan rizicima, greškama, usponima, padovima i izazovima koje pred nas stavljaju nove tehnologije i konkurencija? Koji su izazovi, a koje lekcije sa kojima su se uspešne žene susrele na ovom putu?

Kroz inspirativne Priče uspešnih preduzetnica i predstavnica biznis sektora, i interaktivnu Panel diskusiju, tokom konferencije pokušaćemo da odgovorimo na ova, i još mnoga druga pitanja, i da utičemo pozitivno na percepciju mladih žena o svetu preduzetništva.

Posetioci će imati priliku da kroz kroz ove segmente čuju iskustva uspešnih žena iz zemlje i regiona koja im mogu biti motivacija i podstrek na putu svog ličnog i profesionalnog razvoja i to – Dr Draganu Đermanović, Predsednicu PCG grupe, preduzetnicu i savetnicu na polju digitalne transformacije, Dr Sanju Popović Pantić, Predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalnog konsultanta za pitanja razvoja ženskog preduzetništva, Dr Tanju Kuzman, Višeg menadžera za startape i korporativne inovacije, PwC Serbia, Olgu Mirković Maksimović, Eksperta u oblasti digitalne transformacije i člana grupe za obrazovanje Inicijative „Digitalna Srbija“, Biljanu Ždrale, Suosnivačicu startapa Boostowski i suvlasnicu srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International, Martinu Anđelković, Vlasnicu marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnicu i predavača iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama, Teu i Miu Stojanović, Saru Petrović, Sofiju Tešić i Višnju Žigić, idejne tvorce projekta „Nadmudri Pitagoru“.

Izvor: Balkantv.rs