Kako to izgleda preduzetništvo iz ženskog ugla?

Kako to izgleda preduzetništvo iz ženskog ugla?

Konferencija „Preduzetništvo iz ženskog ugla“, biće održana 11. decembra u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu – Rektorat sa početkom od 17:00 časova i predstavlja finalni događaj koji se organizuje u okviru projekta “Space4Women: Zakoračimo u svet novih ideja“.

Konferenciju “Preduzetništvo iz ženskog ugla” organizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, u partnerstvu sa Gradskom upravom za privredu Grada Novog Sada i udruženjem EduNS. Inicijativa je podržana i finansirana od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Događaj će okupiti inspirativne žene iz sveta biznisa, uspešne preduzetnice i mlade inovativne timove koji će sa učesnicima da podele svoje inspirativne priče, ideje, iskustva i savete. Konferenciji će takođe prisustvovati predstavnici Kabineta Ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Univerziteta u Novom Sadu.

Konferencija “ Preduzetništvo iz ženskog ugla” rezultat je rada jednog posvećenog i entuzijastičnog tima koji kroz svoje aktivnosti želi da podstakne mlade žene da razmišljaju kreativno, budu inovativne i da koriste potencijale koji proizilaze iz najvrednijeg resursa koji imaju, a to je znanje.

Kako kreirati povoljnu klimu za razvoj ženskog preduzetništva? Gde i kako pronaći inspiraciju za kreativne i inovativne ideje? Kako istrajati na putu uspeha koji je popločan rizicima, greškama, usponima, padovima i izazovima koje pred nas stavljaju nove tehnologije i konkurencija? Koji su izazovi, a koje lekcije sa kojima su se uspešne žene susrele na ovom putu?

Kroz inspirativne Priče uspešnih preduzetnica i predstavnica biznis sektora, i interaktivnu Panel diskusiju, tokom konferencije pokušaćemo da odgovorimo na ova, i još mnoga druga pitanja, i da utičemo pozitivno na percepciju mladih žena o svetu preduzetništva.

Posetioci će imati priliku da kroz kroz ove segmente čuju iskustva uspešnih žena iz zemlje i regiona koja im mogu biti motivacija i podstrek na putu svog ličnog i profesionalnog razvoja i to – Dr Draganu Đermanović, Predsednicu PCG grupe, preduzetnicu i savetnicu na polju digitalne transformacije, Dr Sanju Popović Pantić, Predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije i nacionalnog konsultanta za pitanja razvoja ženskog preduzetništva, Dr Tanju Kuzman, Višeg menadžera za startape i korporativne inovacije, PwC Serbia, Olgu Mirković Maksimović, Eksperta u oblasti digitalne transformacije i člana grupe za obrazovanje Inicijative „Digitalna Srbija“, Biljanu Ždrale, Suosnivačicu startapa Boostowski i suvlasnicu srpskog ogranka najveće svetske konsultantske kuće Mercuri International, Martinu Anđelković, Vlasnicu marketinške agencije Snajka de Madre, preduzetnicu i predavača iz oblasti oglašavanja na društvenim mrežama, Teu i Miu Stojanović, Saru Petrović, Sofiju Tešić i Višnju Žigić, idejne tvorce projekta „Nadmudri Pitagoru“.

Posetioci će takođe imati priliku da prisustvuju finalu takmičenja Space4Women u kojem će pet najboljih timova, sa Univerziteta u Novom Sadu, predstaviti svoje inovativne ideje pred žirijem. Tim koji osvoji prvo mesto dobiće novčanu nagradu u iznosu od 2.000 evra, drugoplasirani tim Trening asertivne komunikacije koji dodeljuje Tim centar iz Novog Sada, a trećeplasirani tim dobija vaučer za putovanja u vrednosti od 20.000 dinara koje dodeljuje agencija Modena travel&Events. Tim koji osvoji četvrto mesto dobija FitPass studentke kartice koje dodeljuje FitPass kompanija, dok će tim koji osvoji peto mesto dobiti mesečne članarine za korišćenje teretane koje dodeljuje Fit Plus Lady’s Gym.

Medijski partner događaja je Magazin „Original“, a podršku realizaciji konferencije dala je i BB Minaqua Novi Sad.

Izvor: originalmagazin.com