Udruženje poslovnih žena dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama

Udruženje poslovnih žena dodelilo nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama

Među nagrađenima je i Malina Stanojević, vlasnica istoimenog Poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena “Sačuvajmo selo”, iz Priboja, kojoj je dodeljeno specijalno priznanje za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

Po trinaesti put Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo je nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo 10 preduzetnica od 23 nominovane iz čitave zemlje. U kategoriji Najevropskija ženska firma nagradu su dobile Katarina Obradović vlasnica preduzeća Be You Technology d.o.o. iz Beograda i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća Beorol Prima d.o.o. iz Beograda.

Osam kandidatkinja je ove godine dobilo specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja u kojima su postigle zapažen uspeh.

Specijalno priznanje za razvoj porodičnog biznisa dobile su Aleksandra i Sonja Đurić, suvlasnice preduzeća Basket Zdravija Hrana Made By Hand d.o.o. iz Stare Pazove.

Dobitnica specijalnog priznanja za inovativnost je Nikodinka Nikolovska Sinicki, vlasnica poliklinike AS Medicus + Biorezonanca, iz Beograda.

Malina Stanojević, vlasnica istoimenog Poljoprivrednog gazdinstva i predsednica Udruženja žena Sačuvajmo selo, iz Priboja, dobitnica je specijalnog priznanja za razvoj ruralnog ženskog preduzetništva.

Najbolji primer mentorskog rada pokazala je Dušanka Kostadinović, vlasnica advokatske kancelarije iz Beograda, dok je najbolji razvoj u oblasti trgovine napravila Marija Trifunović, vlasnica preduzeća Instrumenti MB d.o.o, Beograd.

Specijalno priznanje za razvoj brenda dobila je Jelena Marić, vlasnica i direktorka Mlekara Carpe Diem d.o.o. iz Krušedola, a za savetodavne usluge u oblasti edukacije Ana Marija Marinković, vlasnica Ino edukacija i Ino agencija d.o.o, Beograd.

Udruženje poslovnih žena Srbije postoji i kontinuirano radi na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije, već 21 godinu.

Udruženje je do sada realizovalo 145 projekata, preko 5.500 žena su prošle kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, 900 članica širom Srbije i 134 žene je podstaklo na dalje uspehe.

Organizaciju manifestacije koja je priređena u Operi i teatru Madlenianum u Zemunu pomoglo je više firmi.

Izvor: Uzicemedia.rs