Održan četvrti redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub

Održan četvrti redovni sastanak sekcije Ženski biznis klub

U Maloj sali Instituta Mihajlo Pupin održan je četvrti redovni mesečni sastanak sekcije Ženski biznis klub, kojem je prisustvovao veliki broj članica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Sastanak je započeo predstavljanjem e-Mentoring programa koji je u junu 2019. pokrenulo Udruženje poslovnih žena Srbije u okviru projekta „Buđenje digitalnog preduzetništva od novih oblika ranjivosti na tržištu rada do ekonomski osnaženih žena“. Ovaj projekat je podržan od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija. O projektu je, uz prezentaciju test verzije e-Mentoring platforme, govorila Olivera Popović, potpredsednica UPŽ.

O aktivnostima EEN Instituta Mihajlo Pupin u vezi sa pružanjem usluga malim i srednjim preduzećima, članicama UPŽ u 2019. godini govorila je dr Dušica Semenčenko, naučni saradnik CIRNT IMP i članica UPŽ.

Aktivnosti i novine u radu svojih firmi predstavile su članice UPŽ dr Slađana Starčević („Sarossow“), Dragana Vulić („Mirex“) i dr Ljiljana Bajić Bibić („Nutri Bios“), nakon čega su prisutne članice nastavile međusobne razgovore i umrežavanje.