Projekat prekogranične saradnje: druga monitoring poseta Zajedničkog tehničkog sekretarijata (JTS)

Projekat prekogranične saradnje: druga monitoring poseta Zajedničkog tehničkog sekretarijata (JTS)

07.06.2024.

7. juna 2024. godine organizovana je druga monitoring poseta Zajedničkog tehničkog sekretarijata (JTS) Udruženju poslovnih žena Srbije, koji je vodeći partner na projektu Prevazilaženje rodnog i generacijskog jaza na tržištu rada kroz izgradnju kapaciteta i promociju novih radnih mesta u prekograničnom regionu – CBC poslovni rodni i starosni ekvilajzer/ Bridging the gender and age gap on the labour market through capacity building and promotion of new job opportunities in cross border region – CBC job gender and age equalizeru okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija.

Tokom posete, u fokusu sastanka tima UPŽ Srbije sa Mirjanom Albulj iz Ministarstva za evropske integracije, našle su se sprovedene i tekuće aktivnosti i naredni koraci predviđeni u okviru projekta.

Program prekogranične saradnje se implementira u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II i podržan je od Evropske unije. Projekat, koji zajednički sprovode četiri partnerske organizacije, iz Srbije Udruženje poslovnih žena Srbije i Udruženje poslovnih žena Vranje, iz Makedonije Fondacija za menadžment i industrijsko istraživanje MIR i Pravedni i profesionalni, otpočeo je 30. septembra 2023. i traje do 30. marta 2025. godine.