PROGLAŠENE POBEDNICE TAKMIČENJA „UHVATI IDEJU“

PROGLAŠENE POBEDNICE TAKMIČENJA „UHVATI IDEJU“

25.4.2024. godine

Na Završnoj ceremoniji obeležavanja Međunarodnog dana u IKT-u, održanoj u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, proglašene su pobednice takmičenja „UHVATI IDEJU“.

 

Konkurs „UHVATI IDEJU“, koji je Udruženje poslovnih žena Srbije organizovalo devetu godinu zaredom, trajao je od 11. marta  do 10. aprila, a za izbor najboljih video radova prijavljivale su se učenica sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz cele Srbije. I ove godine na konkurs je stigao veliki broj radova, ali je u oštroj konkurenciji kao najbolji proglašen „Zajedno možemo promeniti sve(t) “ – OŠ „Branko Radičević“, Novi Sad, drugoplasirani tim devojčica je iz OŠ „Vožd Karađorđe“, Niš sa radom „Devojčice lideri promena – Interaktivna radna sveska“, dok su treće mesto osvojile devojčice iz OŠ „Despot Stefan Lazarević“, Beograd, sa radom „Devojčice lideri promena“. Pored nagrada za prva 3 mesta, dodeljena je i specijalna nagrada timu iz škole „Mićo Matović“, Katići, iz Ivanjice za video rad Uhvati ideju.

Pobedničkim timovima takmičenja Uhvati ideju, vredne nagrade su uručili Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije i koordinatorka projekta Dan devojčica u IKT-u,  Branka Pudrlja Durbaba, glavna direktorka za prodaju i zadovoljstvo korisnika kompanije A1 Srbija i ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović.

Nagrade pobednicama obezbedile su kompanije A1 Srbija, Generali Osiguranje Srbija i Izdavačka kuća Klett.

Udruženje poslovnih žena Srbije je realizovalo događaj uz podršku Narodne Skupštine Republike Srbije, na čelu sa predsednicom Anom Brnabić kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom manifestacije, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija i gospodina Mihaila Jovanovića, počasnog pokrovitelja takmičenja i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

Pored Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, UPŽ-a Srbije i UNDP-a, događaj su podržali Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Podršku su pružili i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti,  ITU Međunarodna unija za telekomunikacije, kompanija A1, UN Women, EU SME Week, CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, Klett, Eurolog System, Blumen group, Erste bank i Generali osiguranje.