Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije

Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije

12.04.2024.

Izborna skupština Udruženja poslovnih žena Srbije održana je danas u prostorijama SKIP centra. Skupština se održava na četiri godine i na njoj su, osim radnog predsedništva Skupštine, izabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora UPŽ Srbije za period 2024 – 2027. godine.

Pored Izveštaja o aktivnostima UPŽ Srbije za period 2020 – 2023. godine, koji je predstavila dr Sanja Popović Pantić, predsednica UO UPŽ Srbije, prezentovani su Finansijski izveštaj (Sonja Pecelj) i Izveštaj o radu Nadzornog odbora za protekli period (Vesna Jovanović).

Odlučeno je da se broj članica UO poveća sa jedanaest na trinaest, s obzirom da se Udruženje u međuvremenu razvijalo i da su se aktivnosti diversifikovale, pa se javila se potreba za proširenjem Upravnog odbora.

Uz dosadašnje članice, čiji je reizbor jednoglasno potvrđen, kao i izbor dve nove članice UO, predloženo je i usvojeno da i u narednom mandatu dr Sanja Popović Pantić bude predsednica UO, Olivera Popović potpredsednica, a sekretar dr Dušica Semenčenko.

Članice Upravnog odbora UPŽ za period od 2024-2027. godine su:

  1. dr Sanja Popović-Pantić, predsednica
  2. Olivera Popović, potpredsednica
  3. dr Dušica Semenčenko, sekretar
  4. dr Jasmina Knežević, članica
  5. Gordana Đurđević, predsednica Odbora za javno zagovaranje
  6. Dragijana Radonjić Petrović, članica
  7. Branka Pudrlja Durbaba, članica
  8. Vesna Pucar Grubor, članica
  9. Ljiljana Karaklajić, članica
  10. Mina Rakićević, članica
  11. dr Tatjana Mamula Nikolić, članica
  12. Manuela Stamatović, novoizabrana članica
  13. Ljubica Radović, novoizabrana članica

Skupština je, takođe, usvojila predlog da dosadašnje članice ostanu u sastavu Nadzornog odbora, pa su za period od 2024-2027. godine izabrane:

  1. dr Jasmina Knežević, predsednica
  2. Vesna Jovanović, članica
  3. Sonja Pecelj, članica

Dr Sanja Popović Pantić je predstavila plan i program rada UPŽ za period 2024 – 2027. Neke od planiranih aktivnosti su sledeće: intenziviranje održavanja B2B susreta, nastavak saradnje sa Evropskom mrežom preduzetništva (EEN), proširivanje partnerstava sa drugim organizacijama, sprovođenje novih projekata kao i nastavak započetih, pored promovisanja rada UPŽ Srbije kroz dva najveća projekta, Cvet uspeha za ženu zmaja i Dan devojčica u IKT-u.  Plan i program rada UPŽ  je jednoglasno usvojen.