Svet žena – Susret preduzetnica u Loznici

Svet žena – Susret preduzetnica u Loznici

1.4.2024.

U Loznici su tokom marta održani tradicionalni martovski susreti u okviru manifestacije Svet žena.

U  petak, 29. marta 2024. godine u Vukovom domu kulture održan je Susret preduzetnica u organizaciji Udruženja poslovnih žena Loznica Kreativna vizija. Predstavile su se članice UPŽ Kreativna vizija i njihove gošće iz Banja Luke, Čačka, kao i iz Udruženja poslovnih žena Srbije – dr Sanja Popović Pantić, predsednica, koja se obratila ispred Udruženja, Sonja Pecelj i Dragica Božinović. U radnom delu susreta, jedna od tema je bila predstavljanje evropskog projekta  pod nazivom Unapređenje položaja žena na tržištu rada u perifernim industrijskim regionima – WIN / Impoving the position of Women in the labour markets of peripheral INdustrial regions – WIN.

Dragana Panajotović, izvršna direktorka UPŽ Srbije, uz osvrt na aktivnosti lozničkih preduzetnica, kao i finalistkinja i dobitnica priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja iz Loznice,  predstavila je ovaj EU projekat koji, u okviru EU Dunavskog regionalnog programa (Danube Region Program) sprovodi konzorcijum od 10 partnera iz 7 zemalja, a Grad Loznica je pridruženi partner UPŽ Srbije. U Loznici će, uz podršku Grada i  Turističke organizacije grada Loznice, biti sproveden pilot – obuke žena u oblasti digitalnih veština i preduzetništva, kako bi razvile kapacitete i poboljšale svoju poziciju na tržištu rada. Posle radnog dela, gošće su imale priliku da gledaju duodramu Ona, a potom su nastavile druženje.

Drugog dana u Tršiću su takođe organizovane brojne aktivnosti, radionice i obilazak Vukove kuće, uz druženje, kakvo UPŽ Kreativna vizija tradicionalno organizuje.