Martovski sastanak Ženskog biznis kluba

Martovski sastanak Ženskog biznis kluba

15.03.2024.

Ženski biznis klub osnovan je 2007. godine kao sekcija Udruženja poslovnih žena Srbije, sa fokusom na redovna okupljanja članica i susrete s predstavnicima državnih institucija radi boljeg razumevanja njihovog rada i identifikacije mogućih izazova. Danas Ženski biznis klub organizuje mesečne sastanke posvećene aktuelnim temama iz poslovnog sveta.

Na redovnom martovskom sastanku, članica Tatjana Mamula Nikolić, vlasnica firme Act2B, održala je radionicu TITANIK SINDROM – kako napredovati na talasima promena.

Svima je poznata priča o sudbini prekookeanskog broda Titanik. Njegovo prvo putovanje je bilo i njegovo poslednje. U vreme kada je ledeni breg primećen, brod je bio preblizu da spreči katastrofu. Međutim to je samo posledica mnogih prethodnih akcija i odluka.

Danas sindrom Titanika predstavlja: situaciju u kojoj organizacije koje se suočavaju sa poremećajem dovode do sopstvene propasti zbog arogancije, prekomerne vezanosti za prošli uspeh ili nesposobnosti da prepoznaju i prilagode se novoj stvarnosti koja se pojavljuje. Sindrom Titanika je potopio mnoge male i velike kompanije.

Rešenje – ulaganje u poslovnu dijagnozu i stalnu reinovaciju ključno je za opstanak i napredovanje u dinamičnom poslovnom okruženju.