Uspesi naših članica u 2023.

Uspesi naših članica u 2023.

Članice UPŽ Srbije ostavljaju iza sebe još jednu uspešnu godinu. Neke od njih podelile su sa nama svoja iskustva iz prethodne godine i ispričale o svojim uspesima. Čestitamo svim članicama na postignućima u prethodnoj godini i želimo mnogo uspešnih i sjajnih priča u ovoj!

 

 A1 Srbija

 Za mrežu u koju prelazi najveći broj ljudi vrhunsko korisničko iskustvo je imperativ. Ponosni smo što smo u 2023. godini postali nosilac prestižnog priznanja “Fer sa potrošačem”, koji dodeljuje Nacionalna organizacija potrošača Srbije. Zahvaljujući kontinuiniranom radu na unapređenju kvaliteta mreže, treću godinu zaredom proglašeni smo za najbržu mobilnu mrežu u Srbiji, prema podacima kompanije Ookla. Kao najbrža mreža, spremni smo za dolazak 5G tehnologije, a intenzivirali smo i izgradnju naše optičke mreže u cilju pružanja i fiksnih usluga našim korisnicima u narednom periodu.

Sa dugoročnim ciljem dostizanja klimatske neutralnosti do kraja 2023. godine premašili smo planirani cilj i instalirali blizu 6.000 solarnih panela na baznim stanicama. Istvremeno, Srbija je dobila svoje prve kišne bašte u okviru projekta „Niklo kao ja“ i sa njima doprinos smanjenju negativnih posledica klimatskih promena u urbanim sredinama. Korisnicima smo pružili mogućnost da prave održive odluke i smanjhe svoj lični otisak, uvodeći Eco Rating – jedinstvenu metodologiju koja procenjuje uticaj mobilnih uređaja na životnu sredinu. Posvećenost ekološkoj održivosti inspirisala nas je da, na ekskluzivnoj konferenciji za poslovnu zajednicu A1 Talk ugostimo Erin Brokovič, čuvenu ekološku aktivistkinju.

Prisustvo digitalnih tehnologija u svim aspektima života zahteva stalnu pažnju. Pored našeg portala Bezbedni klinci koji već godinama unazad pomaže roditeljima da savladaju izazove roditeljstva u digitalnom svetu, ove godine dali smo još jedan doprinos bezbednosti na internetu. U želji da edukujemo najširu javnost i ukažemo na značaj lične odgovornosti u zaštiti od sajber napada, otvorili smo prvi escape room na temu sajber bezbednosti „Izgubljeni IDentitet“.

Iza svakog uspeha stoji predanost i profesionalnost mnogobrojnih kolega. Kada ste posvećeni, aktivno slušate tržište, iskreno vam je stalo i nastojite da budete korak ispred, korisnici to osećaju i cene. I to je ono što ćemo nastaviti da negujemo u narednoj godini.

 

BLUMEN GROUP

 

Ova 2023. godina donela nam je svakako najznačajnije priznanje i za agenciju Blumen group i za osnivačicu i direktorku Natašu Pavlović Bujas i za celu struku komunikacija i marketinga u Srbiji i regionu: Nataša je izabrana za globalnu predsednicu IPRA (International Public Relations Association) za 2024. godinu, što je  – kako se navodi u obrazloženju – prvi put da takvu poziciju zauzima neko iz regiona Balkana (https://www.ipra.org/news/press-room/nata%C5%A1a-pavlovi%C4%87-bujas-announced-as-ipra-president-2024/)

O razumevanju značaja ovog izbora govore čestitke koleginica i kolega iz celog regiona i želja da se svi zajedno udružimo u nastojanju da ova – u svetu značajna i veoma uvažena profesiija – i ovde nadraste okolnosti i probleme u hiperprodukciji vesti i sadržaja u medijima, odgovornom i etičkom poslovanju i realnom razvoju tržišta – spajajući na verodostojan način kompanije, brendove i korisnike. Posebno važna je transparentna i personalizovana komunikacija institucija, u vremenu velikih društvenih promena i ubrzanog razvoja veštačke inteligencije.

Blumen group je jedna od najstarijih agencija za integrisane komunikacije i odnose s javnošću na ovim prostorima, međunarodne reputacije i široke mreže profesionalnih kontakata u svetu. Tokom više od dve decenije rada ostali smo pouzdan, profesionalan i odgovoran partner u saradnji sa klijentima različitih profila: malih i srednjih preduzeća, institucija i javnog sektora, organizacija civilnog društva i drugih.

Registrovani smo konsultant pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj EBRD (u Programu podrške malim i srednjim preduzećima) i aktivni član mnogih međunarodnih i nacionalnih profesionalnih udruženja sa kojima i blisko sarađujemo.

   

Naš Core tim čine iskusni, visoko profesionalni entuzijasti, posvećeni postizanju ciljeva i za klijente i za agenciju, stručni u oblasti strateških komunikacija, integrisanih marketinških komunikacija, digitalnih komunikacija, odnosa s javnošću, organizaciji događaja i video i audio produkciji.  Naš tim Senior konsultanata čine međunarodno priznati stručnjaci u oblasti poslovne edukacije, treninga, mentoringa, koučinga, konsaltinga, istraživanja tržišta, finansijskih analiza i razvoja poslovanja, javnih poslova, zagovaranja i odnosa sa medijima.

Iza nas je:

Ø  25+ godina rada, iskustva i usavršavanja,

Ø  25+ nacionalnih i međunarodnih priznanja

Ø  15+ godina iskustva u edukacijama, koučingu i mentoringu

Ø  1.440+ saradnica i saradnika na projektima

 

NOVITAS CONSULTPosvećenost ideji da se kroz poslovni uspeh može istovremeno uticati na stvaranje inkluzivnog društva, istrajnost i stručnost u sprovođenju mera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije osoba sa invaliditetom, njihovo zapošljavanje i održanje zaposlenja, izgrađen timski duh i odnos zajedništva zaposlenih, poštovanje klijenata i kontinuirano lično usavršavanje, u jubilaranoj 10 godini poslovanja preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom NOVITAS CONSULT doo Šabac:
  • Za poseban doprinos podršci i osnaživanju osoba sa invaliditetom počastvovani smo priznanjem Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ koju dodeljuje Privredna komora Srbije;
  • Za izuzetan kvalitet naših proizvoda: suva šljiva, suva jabuka – čips i suva kruška ponosni smo nosioci tri zlatne medalje dodeljene na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu;
  • Za održivost u poslovanju kao kompaniji koja zapošljava osobe sa invaliditetom, a uz to je uz i ponosni nosilac brojnih nagrada za kvalitet u poljoprivredi priznanjem kompanije DELHAIZE na drugom MAXI Nacionalnom festivalu hrane.

U 2023. godini direktorka preduzeća Marija Ignjatović je bila jedna od odabranih kandidatkinja – preduzetnica angažovanih u agrokulturi, u okviru međunarodnog Empowering Women in Agrifood (EWA) projekta, koji je prvi put organizovan u Republici Srbiji od strane Startit, domaće neprofitne organizacije posvećene razvoju domaće IT zajednice, u saradnji sa EIT Food-om, koji je podržan od strane Evropskog instituta za inovacije i tehnologije (EIT), organa Evropske Unije. Pored mentorske podrške, unapređenih veština prodaje, razvoja biznisa, marketinga i komunikacije Marija Ignjatović je osvojila drugo mesto i 5.000€  za dalji razvoj preduzetničkog poduhvata BAARO zdravih grickalica.

Na Balkans Circularity Demo Day, koji je održan u Skoplju, sa ciljem razvijanja principa cirkularne ekonomije, poštovanja ljudskih prava i jednakosti mogućnosti  i povezivanja preduzetnica i preduzetnika koji dele iste principe zelene agende, Marija Ignjatović, kao predstavnica Republike Srbije, je odabranim međunarodnim stručnjacima i investitorima sa velikim uspehom predstavila BAARO proizvode, zdrave grickalice bez dodatog šećera.

 

ACT2B

Šta je sa poslovnog aspekta obeležilo 2023.godinu i u susret 2024.

Januar – 15 studenata Univerziteta Metropolitaa smera softversko programerstvo, IT, operacioni menadžment timski pripremilo i predstavilo svoje startapove, ovih dana neki od njih pičuju svoje startapove u ICT Hub i Naučno tehnološkom parku Beograd.

Februar – počela da radim za internacionalnu kompaniju CoachHub kao profesionalni akreditovani kouč (do sada radila sa 20 klijenata iz celog sveta).

Maj – saradnja sa Forumom mladih sa invaliditetom na programu podržanom od USAID-a: Posao po meri. Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom

Jun – objavljene knjige podržane od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije. Komplet knjiga iz edicije Živeti sa cunamijem – Kako napredovati na talasima promena 1 i 2 – Reinovacija poslovanja i Reintegracija poslovanja sa relevantnim metodama, tehnikama i alatima, kao i konkretnim primerima i vežbama.

Jul – Novembar – održano 5 modula radionice Bez alata nema zanata sa srpskim preduzetnicama na Malti u organizaciji Udruženja Most uspešnih žena Srbije i Malte i Olivere Brčarević i podržano od strane Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnjih poslova Republike Srbije. Projekat je rezultat timskog angažovanja Srpskog obrazovno-kulturnog centra Sv. Jelena Anžujska i Internacionalnog kluba poslovnih žena, е-IBWC Udruženje poslovnih žena, ogranak Malta.

Decembar – priprema materijala za onlajn MBA kurs Preduzetništvo novog doba, oblast koju pokrivam je Digitalna disrupcija i inovacije.

Mart i april 2024. – biće održana radionica MindMix – 5 modula – novi alati u poslovanju kao što su strategija plavog okeana, dizajnersko razmišljanje, dualna transformacija, poslovni modeli, canvas model mogućnosti i mastermind, kao i odbrana projektnog rada učesnika u završnom modulu – kurs će biti blagovremeno promovisan za sve koji žele da napreduju u cunami svetu.

 

 ANA CVEJIĆ ZA YO2 DESIGN

Ponosna sam da Vam predstavim moju drugu po redu saradnju sa internacionalnom renomiranom produkt-dizajnerskom kućom Yo2 Design, specijalizovanom za ekskluzivne dizajnerske tapete i tepihe.

Inspiracija za kolekciju “Kruna i crveni božuri” bila je upravo srednjovekovna Srbija i naše bogato nasleđe… nadamo se da će kao i prošla kolekcija i ova biti ukras mnogim domovima i radnim prostorima, šireći tako naše nasleđe širom sveta.

KRUNA I CRVENI BOŽURI

Kraljevstvo „nebeskog naroda“, zemlja između Istoka i Zapada… bogato nasleđe srednjovekovne Srbije bila je glavna tema ove kolekcije.

Simboli i tradicija povezani sa otadžbinom i narodom (Manastir Gračanica 14.vek, Kruna Jelene (Nemanjić) Anžujske kao i crveni Kosovski božuri simbol patnje i stradanja, nebo i biseri)… zajedno stvaraju nadrealnu kompoziciju koja odaje utisak da duhovi predaka večno bdiju nad nama.

Ana Cvejić – Vukadinović

anacvejic.com

Emisija Biljana za Vas

Članak

 

 

Udruženje Centar ZA BEBE

Mreža podrške za trudnice, mame i porodice koje se suočavaju sa kriznim situacijama

Radujemo se da smo 2023. godine sve bilži ostvarenju naše vizije da SVAKA BEBA U SRBIJI BUDE DOBRODOŠLA.

Samo ove godine organizovali smo besplatnu psihološku podršku za preko 600, a ukupno 3.000 trudnica širom Srbije od pokretanja projekta Savetovališta za neplanirane i krizne trudnoće NISI SAMA.

Uspešno smo završili projekat „Ne plaši se, NISI SAMA“ koji je realizovan uz podršku nemačke fondacije „Ja zum Leben“ . Snimili smo deset kratkih testimonijala naših klijenata i izdali knjigu autentičnih priča. Istoimena knjiga NISI SAMA i video priče promovisane su u četiri grada širom Srbije: u Beogradu, Šapcu, Novom Sad i Čačku, a nastavak promocija se planira i za narednu godinu. Cilj ovog projekta je podizanje svesti o vrednosti svakog ljudskog života i važnosti podrške za trudnice i porodice u krizi, sa idejom da se ovakva savetovališta i centri pokrenu u svim većim gradovima Srbije.

 

U okviru projekta BEBA PLUS i BABY HUB obezbedili smo uz pomoć donatora kozmetiku, vitamine, mleko, hranu, odeću i opremu za preko 600 dece širom Srbije.

Pokrenuli smo saradnju sa brojnim domovima zdravlja, klinikama, apotekama i laboratorijama, a izdvajamo saradnju sa laboratorijom BE0-LAB u čijim poslovnicama širom Srbije možete pronaći promotivne materijale Centra ZA BEBE.

Organizovali smo i nekoliko humanitarnih događaja i akcija poput gostovanja Baleta Magnifikat iz Amerike, aukcije slika akademskog vajara i slikara Andreja Čikale i humanitarnu akciju „Sitno za bitno“, a sav prihod je namenjen finansiranju naših projekata.

Pokrenuli smo i nove događaje poput „Doručka za mame“ i „Baby shower- darivanje mama pred dolazak bebe“.

Drago nam je da sve veći broj kompanija i preduzetnika prepoznaje našu ključnu vrednost – dugotrajnu i posvećenu brigu za mame i porodice u Srbiji i uključuje se u mrežu podrške.

     

 

Puzzle Consulting Goes Abroad –
2023. godina u znaku širenja poslovanja na inostranstvo

Manuela Stamatović, vlasnica firme Puzzle Consulting (www.puzzle-consulting.com)

U 2023. godini ostvarili smo značajan napredak, proširivši naše poslovanje na inostrana tržišta, što je predstavljalo ključni cilj naše strategije rasta. Pored širenja saradnje sa postojećim klijentima, krenuli smo u aktivnu akviziciju novih klijenata i van naše zemlje. Ponosni smo što sada, na kraju ove godine, možemo da kažemo da imamo klijente i na tržištu Italije i Crne Gore!

Za kompaniju Dimitto iz Italije smo razvili strategiju sadržaja, uključujući postavku godišnjeg kalendara, definisanje potrebnih komunikacionih procesa, kao i odabir postojećih materijala za adaptaciju na tržište Srbije, na kojem se ova kompanija ambiciozno razvija. Pored toga, za predstavnicu Dimitto Balkans, deo Dimitto grupe, organizovali smo edukaciju vezano za izradu i upravljanje sadržajem, kao i oglašavanje na društvenim mrežama Facebook i LinkedIn.

U ovoj godini smo započeli saradnju i sa kompanijom Art & Craft iz Budve i ostvarili smo sjajan prvi kontakt sa ovim inovativnim i izuzetno kreativnim timom. Dobili smo priliku da učestvujemo u sistemskom postavljanju poslovanja, što je obuhvatalo postavku biznis strategije i poslovnih ciljeva, kreiranje sveobuhvatne brend strategije, kao i izradu strategije sadržaja i plana aktivnosti za narednu godinu. Posebno nam znači kada dobijemo šansu da postavimo temelje biznisa iz početka, za svim pratećim elementima, kao što je bio slučaj sa ovim klijentom.

Pored početka avanture u inostranstvu, fokusirani smo i na širenje naših aktivnosti van Beograda i pružanjem podrške firmama u celoj Srbiji. Zato nas posebno raduje što smo ostvarili nove saradnje sa kompanijama i u drugim gradovima naše zemlje.

Prvi put smo organizovali sveobuhvatnu radionicu iz domena postavke brend strategije za našeg klijenta Fazi iz Niša. Tokom intenzivne dvodnevne radionice sa menadžmentom ove kompanije, kreirali smo Brand House i definisali strateške projekte i aktivnosti za dalji razvoj poslovanja.

Ovu godinu je obeležio i ambiciozan projekat koji smo sproveli za našeg klijenta Novitas Consult iz Šapca, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj. Imali smo priliku da zajedno sa klijentom razvijemo sve elemente koji su potrebni za uspešan nastup na tržištu, što je uključivalo postavku brend strategije firme, strategije sadržaja, kreiranje Brand Book-a i marketing plana za uspešnu komunikaciju ovog brenda u narednoj godini. Ceo projekat je zaokružila izrada novog veb-sajta, koji po prvi put obuhvata i mogućnost kupovine proizvoda onlajn i koji vas pozivamo da pogledate na www.novitas.co.rs.

 

Kontinuirano smo razvijali i saradnju sa našim dugogodišnjim klijentima, uključujući Centar ZA BEBE i Školu glume Prvi koraci. Posvećeno pratimo njihov razvoj i zajednički radimo na unapređenju njihovih poslovnih aktivnosti, brendinga i marketinških strategija.

Puzzle Consulting Education je i tokom ove godine nastavio sa tradicijom organizovanja edukativnih programa iz oblasti marketinga i komunikacija, težeći da unapredi i obogati profesionalne veštine naših klijenata i partnera u ovoj sferi.

Za članice Udruženja poslovnih žena Srbije smo organizovali dve onlajn koje su privukle veliki broj zainteresovanih članica, potvrđujući njihovu posvećenost i interesovanje za profesionalni razvoj. Naročito je obuka TikTok za početnike izazvala veliko interesovanje, mada je i trening LinkedIn za profesionalce imao odličan odziv učesnica. Popularnost ovih obuka potvrđuje se činjenicom da smo ih tokom godine organizovali više puta za naše klijente, prilagođene njihovim konkretnim potrebama i planovima.

Posebno smo ponosni što smo ove godine ostvarili naš cilj da organizujemo veći broj namenskih obuka za kompanije u Srbiji. Započeli smo saradnju sa farmaceutskom kućom Oktal Pharma, za koju smo kreirali poseban, po meri izrađen program edukacije za njihove brend menadžere iz domena brend menadžmenta i marketinga.

Naš plan je da i u 2024. nastavimo u istom ritmu, uključujući i jednodnevne i dvodnevne treninge za preduzetnike, mikro i mala preduzeća na lepim lokacijama širom Srbije.

Pored strateških projekata i aktivnosti koje čine srce našeg poslovanja, nastavili smo svakako i sa pružanjem pratećih usluga koje postoje u Puzzle Consulting ponudi, kao što su:

  • Dizajn, izrada i održavanje veb-sajtova
  • Upravljanje profilima na društvenim mrežama, uključujući kreiranje sadržaja, postavku i praćenje ostvarenih rezultata
  • Izrada i slanje newsletter-a (imejl marketing)
  • Google kampanje i oglašavanje na društvenim mrežama

Sve usluge i aktivnosti se uvek rade po meri za svakog klijenta, a u zavisnosti od konkretnih potreba i nivoa razvoja poslovanja.

Kraj ove i početak naredne godine obogaćeni su važnim projektom koji realizujemo sa Udruženjem poslovnih žena Srbije – lansiranjem e-UPŽ!

Malo je reći da uživamo od prvog dana rada na ovom projektu, saradnji sa damama iz Udruženja i sjajnoj energiji koja se prožima kroz sve već sprovedene aktivnosti. Organizovali smo radionicu za Upravni odbor Udruženja, sproveli dve fokus grupe sa digitalnim preduzetnicama i kreirali strategiju i plan aktivnosti za e-UPŽ. Trenutno je tu toku izrada namenske landing stranice za veb-sajt Udruženja s ciljem još boljeg informisanja potencijalnih novih članica i maksimalnog olakšavanja pristupanja Udruženju. Takođe, do kraja godine ćemo završiti i strategiju sadržaja za e-UPŽ, s čijom implementacijom krećemo od 2024. Puno toga smo već uradili, ali najzanimljiviji deo tek dolazi!

Još uvek smo puni utisaka iz 2023. godine, ali jedva čekamo da počne naredna, 2024! Zahvaljujemo se svim našim klijentima i saradnicima na angažovanju i podršci koju su nam pružili. Bez njih bi ovaj tekst bio mnogo kraći.

Znamo da nas čeka puno posla i mnogo novih, zanimljivih projekata i aktivnosti i jedva čekamo da zavrnemo rukave i krenemo. Do tada, radujemo se i predstojećim praznicima i odmoru, kako bismo punom snagom i energijom ušli u novu godinu!

 

Dexter’s IT Laboratorija

Od osnivanja Dexter’s škole programiranja za decu 2016. godine  do danas,  naš moto škole je “Prvi korak na putu od dece do inženjera”. Prateći taj slogan,  vizija škole je bila da pruži deci uvid u što više različitih oblasti informacionih tehnologija i time usmeri prirodnu dečju radoznalost ka inženjerskim delatnostima. Uvideli smo potrebu celokupne populacije đaka, pre svega osnovnih, ali i srednjih škola, da imaju mesto gde mogu da dođu u kontakt sa ljudima koji se profesionalno bave programiranjem, da istraže razne oblasti informacionih tehnologija: programiranje igrica i animacija, mobilnih aplikacija, web sajtova, python-a, pa i elektronike i robotike, a sve to na način koji je prilagođen njihovom uzrastu u inspirativnom ambijentu.

Prateći našu viziju od samog početka i uz maksimalnu posvećenost svakom korisniku-detetu – naš kvalitet je vrlo brzo prepoznat od strane naših kupaca-roditelja. Naša najveća prednost je sam pristup IT obrazovanju dece i naši programi nastave. To je celokupan naš proces rada, ali ako moramo da izdvojimo neke to su:

  • Pravilan izbor alata
  • Pravilan izbor i obuka stručnog kadra
  • Pozitivno i profesionalno okruženje
  • Odnos sa kupcima-roditeljima

Kao uspeh u 2022. godini smatramo novi kurs programiranja za decu osnovne i srednje škole i učešće vlasnice i direktorke škole, Ivane Đonović, u finalu Cvet uspeha za ženu zmaja.

 

 

Dimitto Certification Services

Naš moto 2023. godine bio je “Nije dovoljno da date sve od sebe; morate da znate šta radite, a zatim dajte sve od sebe”. Deming

Godinu smo započeli organizacijom velikim događajem kako bismo srpskom tržištu kompaniju DIMITTO CERTIFICATION SERVICES, koja je nakon Italije i Švajcarske, svoje poslovanje započela i u Srbiju.

Godina koja je iza nas je bila izazovna, ali sada kada se osvrnemo i sagledamo je u celini, osećamo se zadovoljno.

Ostvarili smo lepe saradnje sa našim saradnicima – proverivačama, uspešno smo završili brojne sertifikacije, bili deo italijanskog -srpskog biznis foruma, a pre svega dobili zadovoljne klijente, kao preduslov dugoročne saradnje.

U 2023. godini sertifikovali smo kompanije iz različitih sektora i delatnosti, od pružanja usluga do proizvodnje velikih čeličnih kontrukcija. Ističemo komaniju RALEX doo, kojoj sertifikacija omogućila ulazak na tržište Evropske unije i doprinela značajno povećanju poslovanju.

Posebno smo srećni što je turistička agencija FILIP TRAVEL u godini u kojoj proslavlja 30 godina svog poslovanja, odlučila da svoje poslovanje sertifikuje u skladu sa standardom ISO 9001 i to baš sa nama.

Najviše smo ponosni što su svi naši saradnici i klijenti prepoznali naš jedinstven pristup u radu i da nakon sertifikacije neće dobiti samo papir, već će i naučiti kako da svakog dana rade na stalnom poboljšanju svog poslovanja.

 

 

DUM DOO

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je naša firma ove godine ostvarila izvanredan uspeh u saradnji sa BMW moto klub Srbija. Zahvaljujući našoj podršci, ovaj moto klub je organizovao najveću humanitarnu akciju do sada, u kojoj je sakupljeno 2.000.000,00 dinara za pomoć deci sa posebnim potrebama. Ovo je primer kako naša firma doprinosi društveno odgovornom poslovanju i stvara pozitivan imidž u javnosti. Ponosni smo na naš tim i želimo da vam se zahvalimo na vašem trudu i posvećenosti.

Vest možete pročitati na linku ispod:

https://www.rts.rs/vesti/srbija-danas/5331575/pancevo-na-motorima-stigli-novogodisnji-paketici-za-decu-nevena-.html

 

STUDIO IMPULS

Studio Impuls slavi ove godine 30 godina rada. Upravo završavamo ovu kalendarsku godinu sa 4 predstave Snežana i patuljci. Inače ove godine smo bili učesnici mnogih Festivala i osvajali mnoge specijalne nagrade, kao što je takmičenje u Zagrebu gde smo učestvovali u 20 top klubova. Zatim u Kanjiži gde je bio 30 VELIKI FESTIVAL, naša seniorka je osvojila prestižnu novčanu i specijalnu nagradu. Zatim u Sremskoj Mitrovici 3 specijalne nagrade, u Somboru 2 specijalne nagrade, i u Petrovaradinu 3 specijalne nagrade i opet naša ista seniorka Nataša Milić osvojila je i novčanu i specijalnu nagradu. MI SMO I ORGANIZATORI SPRINGFESTA, plesnog festivala u Novom Sadu, gde smo osvojili mnoštvo prvih mesta i oko 5 specijalnih nagrada, a Nataša Milić ponovo je osvojila specijalnu nagradu za najboljeg solistu.

Evo nekoliko slika sa prestave Snežana i patuljci održane 16.12. u gimnaziji Laza Kostić.

   

 

HELLO BEAUTY

Proteklu 2023. godinu ćemo pamtiti kao godinu punu različitih poslovnih izazova, ali i kao godinu u kojoj smo načinili još jedan iskorak i učvrstili svoju poziciju kao vodeća i od klijenata najpoželjnija destinacija za nadogradnju trepavica i tretmane lica.

Naš tim je ove godine porastao za jos dve članice, što smatramo izvandrednim uspehom, budući da smo uspeli da očuvamo zdravu i prijatnu radnu atmosferu, koja iz nas izvlači ono najbolje, a našim klijentima pruža prijatno i opušteno okruženje u kome se osećaju izuzetno komforno.

Ove, 2023. je kroz nas edukativni proces prošlo više od 30 polaznica, koje su stekle osnovna, ili unapredile vec postojeća znanja u oblasti nadogradnje trepavica.

Posebno smo ponosni što smo ove godine definitivno postali i jedne od poželjnijih destinacija u Beogradu, za lasersku epilaciju, i sto stalno rastući broj nasih klijenata prepoznaje nasu posvećenost.

Takođe, ove godine je počela sa radom naša loyalty aplikacija Hello beauty. Osmišljena je sa ciljem da naši stalni klijenti mogu da ostvare mnogobrojne benefite. Želimo da i mi njima poklonimo kako bismo iskazali svoju zahvalnost za poverenje i ljubav koju oni poklanjaju nama već godinama. Jos jedan benefit aplikacije, pored popusta koje ostvaruju kod nas, jeste i stalno rastući broj partnerskih firmi kod kojih takođe mogu da koriste proizvode i usluge pod povoljnijim uslovima.

U narednoj godini planiramo takođe veliki broj projekata za koje se nadamo da ce ispuniti sva očekivnja naših klijenata.

 

 

TESTERAL

Pored i dalje dobrih poslovnih rezultata jedno lepo priznanje nam je zaokružilo poslovnu godinu.

Posao i porodica, ruku pod ruku ❤

Naše firme Testeral i STS Kan Group su dobile Priznanje Prijatelj porodice 2023. nagrada Privredne Komore Srbije na inicijativu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i PKS. Prema oceni stručnog žirija, javnosti i zaposlenih, najbolje smo uskladili rad i roditeljstvo podstičući zaposlene da grade uspešnu karijeru i kvalitetno provode vreme sa porodicom.

 

„Ovo je jedna od najlepših i nama najdraža od svih nagrada koje smo do sada dobili. Ona se apsolutno slaže sa postulatima naše firme. Za nas je porodica najvažnija i trudimo se da uvek budemo tu za naše zaposlene i njihove porodice. Cilj svih naših aktivnosti je usmeren na poboljšanju kvaliteta života svih naših zaposlenih.“

Pored nagrade Testeral je dobio i grant za novi projekat u sklopu naše komapanije. Naime, otvaramo health centar za naše zaposlene i njihove članove porodice.

Ordinacija će biti opremljena najmodernijim biorezonantnim aparatima koji leči pacijente na principu Kvantne medicine. Želimo da podstaknemo i druge kompanije na slične i bolje poduhvate. Zato i sada delimo šta je do sada već odrađeno.

Porodica je zakon. ❤

A evo sta smo da sada uradili i šta radimo za naše zaposlene.

  • Darujemo sve novorođene bebe naših zaposlenih
  • Nagrađujemo talentovanu i uspešnu decu naših zaposlenih
  • Stipendiramo učenike i studente
  • Akreditovani smo i podstičemo dualno obrazovanje
  • Sarađujemo sa obrazovnim ustanovama (osnovne i srednje škole, fakulteti) i omogućujemo posetu preduzeću kako bi se deci još u školskom uzrastu približila slika različitih zanimanja i odvijanja procesa u preduzeću
  • Organizujemo ekološke i društveno-korisne akcije
  • Doniramo škole i vrtiće u vidu pomoći u materijalu za opremanje ili renoviranje
  • Doniramo crkve i manastire
  • Učestvujemo u dobrotvornim akcijama kao što je „Кuća od srca“
  • Sarađujemo sa ustanovama kulture i dajemo podršku umetnicima i pozorišnim trupama
  • Sarađujemo sa sportskim ustanovama i podržavamo sportske manifestacije
  • Podstičemo i negujemo prave društvene i porodične vrednosti
  • Organizujemo team builldinge
  • Proslavljamo zajedničke uspehe
  • Proslavljamo Novu godinu i obeležavamo najveće verske praznike
  • Obeležavamo rođendan svakog zaposlenog uz rođendansku pesmicu i simboličan poklon
  • Obeležavamo jubileje i godišnjice
  • Stimulišemo zaposlene kroz nagrade i bonuse u novčanom i nenovčanom vidu (kraća putovanja za celu porodicu i sl.)
  • Omogućujemo zaposlenima predah u toku radnog dana uz stoni fudbal i stoni tenis
  • Zakupljujemo termine za rekreaciju nakon radnog vremena
  • Obezbeđujemo ulaznice za događaje iz oblasti kulture
  • Za našu dečicu svake godine organizujemo dodelu paketića uz prigodnu pozorišnu predstavu, žurkicu i posluženje.
  • Drage koleginice svake godine vodimo na osmomartovsko putovanje i darujemo prigodne poklone.
  • A najveseliji događaj od svih je Family day koji organizujemo za sve naše zaposlene i njihove porodice. Cilj nam je da se svi okupimo i bolje upoznamo jer smo svi jedna velika porodica. #family #drustvenoodgovornoposlovanje #dualnoobrazovanje #familyday #testeral

Više na https://www.pks.rs/vesti/dodeljene-nagrade-prijatelj-porodice-2023-9315

Računovodstveni centar Škorpion

2023. godina je za Računovodstveni centar Škorpion bila, pre svega izazovna, ali i plodonosna. Ponosni smo na rast broja klijenata, nova znanja, novu radnu snagu kojom smo osvežili kolektiv, kao i na nagrade koje su ulepšale sam kraj poslovne godine.

Naravno, srazmerno rastu i razvoju, prihod u odnosu na prošlu godinu je dupliran. Naš rastući uspeh je doneo sa sobom i priznanja te sam ove godine bila nominovana za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja, bila prepoznata i intervjuisana od strane NetMagazina, ali i dobitnica nagrade Radia Focus Business women awards 2023.

 

Intervju možete pročitati ovde.

Ono što je svakako začinilo ovu godinu dodatnim, ali lepim obavezama je obuka i dobijanje licence za računovodstvenog forenzičara, tako da ćemo u narednoj 2024. proširiti ponudu prema našim postojećim, a nadam se i brojnim budućim klijentima.

Uspešnu i plodonosnu 2024. godinu želi vam Računovodstveni centar Škorpion!

 

MEGA SOLUTION DOO

1.Kompanija MEGA SOLUTION DOO je imala čast da bude deo delegacije u organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije na privrednom sajmu u Tirani u periodu od 6 do 9. decembra 2023. Cilj ovog projekta je bio promovisanje našeg brenda i ugovaranje budućih poslova sa uspešnim kompanijama prisutnim na tržištu Albanije.

Prenosimo vam deo atmosfere kroz slike i video koji je emitovan na nacionalnoj televiziji u dnevniku RTS-a.

2. Po izboru Privredne komore Srbije i bonitetne kuće Coface, kompanija MEGA SOLUTION DOO je svrstana u grupu uspešnih i pouzdanih preduzeća. Sertifikat EXCELLENT je izdat kao rezultat za poslovnu uspešnost i kredibilnost i na taj način pokazuje sigurnost domaćim i inostranim partnerima u poslovanju sa ovom kompnijom. Dobijanje ovog sertifikata pruža sigurnost i poverenje klijentima prilikom globalne kupovine, kao i preko internet  sajta www.megasolution.rs  i  www.megasolution-shop.rs

Pomoću EXCELLENT sertifikata, Privredna komora Srbije je odlučila da pomogne u izgradnji kvaliteta preduzeća na globalnom tržištu i na taj način učvrsti tržišnu poziciju kompanije MEGA SOLUTION DOO u predstavljanju svojih proizvoda i usluga na globalnom tržištu preko platforme Excellent SME Market. Usluge i proizvodi kompanije MEGA SOLUTION DOO su već uspešno plasirani i promovisani na tržištu Afričkih zemalja ( Angola i Kenija) kao i saradnjom sa kompanijama širom Balkana.

 

EXCELLENT SERTIFIKAT 2023

 

 

Core International

 

Indira Popadić, vlasnica centra Core International iz Novog Sada, dobitnica “Cvet uspeha za ženu zmaja 2023” osim uspešno završene poslovne godine u svom core biznisu kao poslovni konsultant, ponosna je i na pokretanje Prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu www.osnazene.com. Od samog osnivanja platformu je podržalo Udruženje poslovnih žena Srbije, kao krovno i najvažnije udruženje poslovnih žena u Srbiji.

 

 

 

 

 

Prva digitalna platforma ženskog biznisa u Srbiji i regionu, trenutno se proširuje na osam država u EU. Cilj platforme je da povežemo i ojačamo žene preduzetnice i promovišemo rodnu ravnopravnost u biznisu.

https://osnazene.com/

Naša misija je osnaživanje i podrška žena preduzetnica u njihovim malim i velikim biznis poduhvatima. Verujemo u snagu zajednice i želimo da stvorimo platformu gde žene mogu da se povežu, međusobno sarađuju, uče i rastu zajedno, budu vidljivije i lakše dostupne. Kroz naš direktorijum, želimo da pružimo prostor za promociju inspirativnih ženskih biznisa i njihovih proizvoda i usluga široj publici. 

Povezivanjem i usmeravanjem žena da kupuju proizvode/ usluge/ franšize jedna od druge, dobićemo ogromnu mogućnost da veliki broj žena sačuva i ojača svoj biznis i u isto vreme može brinuti o svojoj porodici.