Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica prestižne evropske nagrade “Arhitekta sutrašnjice”

Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica prestižne evropske nagrade “Arhitekta sutrašnjice”

20.11.2023.

Višestruko nagrađivana novosadska preduzetnica, savetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija, dr Dragana Vujović Đermanović, dobitnica je prestižne nagrade “Arhitekta sutrašnjice”, koja joj je uručena u Briselu na šestom godišnjem samitu organizacije “Emerging Europe”, gde su dodeljena priznanja za rad oko 60 nevladinih organizacija, preduzeća i pojedinaca iz cele centralne i istočne Evrope.

Kako se ističe u saopštenju “Emerging Europe”, ovom nagradom se odaje priznanje “evropskim šampionima” koji hrabro primenjuju najbolju praksu i inovacije širom sveta.

Pobednici su razvrstani u pet stubova Evrope zasnovanih na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (ljudi, planeta, prosperitet, partnerstvo, mir).

Nagrađene je izabrala globalna zajednica i to putem glasanja oko 23.000 učesnika širom Evrope.

Dr Dragana Vujović Đermanović jedina je dobitnica takvog priznanja iz Srbije, a kako stoji u obrazloženju, nagrađena je za “redefinisanje preduzetništva prihvatanjem moći povezivanja i saradnje”.

Organizacija “Emerging Europe” iz Velike Britanije, fokusirana je na organizacije i pojedince koji doprinose razvoju, sa misijom koja je sadržana u aktivnostima koje su usmerene na doprinos društvenom i ekonomskom razvoju 23 zemlje Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, kao i Južnog Kavkaza.

Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica je nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja”, najznačajnijeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

Privredna komora Vojvodine joj je pre tri godine dodelila priznanje za “Privrednicu godine”, za postignute izvanredne poslovne rezultate.

Mentorka je mladim preduzetnicima, studentima i start-up timovima, a u dosadašnjoj karijeri doprinela je ličnom i poslovnom razvoju više od 1.500 organizacija i pojedinaca.

Ova uspešna, kreativna, energična i iznad svega preduzetna žena nalazi se na Forbsovoj listi i spominje se kao jedna od TOP 100 preduzetnica Evrope, a na “Ženskom ekonomskom forumu” u Indiji pripalo joj je i priznanje za “Ženu decenije”.

Izvor: rtv.rs/Mirela Mitrić

Autor: Mirela Mitrić

Izvor: Nshronika.rs