Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica prestižne evropske nagrade „Arhitekta sutrašnjice“

Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica prestižne evropske nagrade „Arhitekta sutrašnjice“

19.11.2023.

NOVI SAD – Višestruko nagrađivana novosadska preduzetnica, savetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija, dr Dragana Vujović Đermanović, dobitnica je prestižne nagrade „Arhitekta sutrašnjice“, koja joj je uručena u Briselu na šestom godišnjem samitu organizacije „Emerging Europe“, gde su dodeljena priznanja za rad oko 60 nevladinih organizacija, preduzeća i pojedinaca iz cele centralne i istočne Evrope.

Kako se ističe u saopštenju „Emerging Europe“, ovom nagradom se odaje priznanje „evropskim šampionima“ koji hrabro primenjuju najbolju praksu i inovacije širom sveta.

Pobednici su razvrstani u pet stubova Evrope zasnovanih na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (ljudi, planeta, prosperitet, partnerstvo, mir).

Nagrađene je izabrala globalna zajednica i to putem glasanja oko 23.000 učesnika širom Evrope.

Dr Dragana Vujović Đermanović jedina je dobitnica takvog priznanja iz Srbije, a kako stoji u obrazloženju, nagrađena je za „redefinisanje preduzetništva prihvatanjem moći povezivanja i saradnje“.

Organizacija „Emerging Europe“ iz Velike Britanije, fokusirana je na organizacije i pojedince koji doprinose razvoju, sa misijom koja je sadržana u aktivnostima koje su usmerene na doprinos društvenom i ekonomskom razvoju 23 zemlje Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, kao i Južnog Kavkaza.

Dr Dragana Vujović Đermanović dobitnica je nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“, najznačajnijeg priznanja za žensko preduzetništvo u Srbiji koje dodeljuje Udruženje poslovnih žena Srbije.

Privredna komora Vojvodine joj je pre tri godine, dodelila priznanje za „Privrednicu godine“, za postignute izvanredne poslovne rezultate.

Mentorka je mladim preduzetnicima, studentima i startup timovima, a u dosadašnjoj karijeri doprinela je ličnom i poslovnom razvoju više od 1.500 organizacija i pojedinaca.

Ova uspešna, kreativna, energična i iznad svega preduzetna žena nalazi se na Forbsovoj listi spominje kao jedna od TOP 100 preduzetnica Evrope, a na „Ženskom ekonomskom forumu“ u Indiji pripalo joj je i priznanje za „Ženu decenije“.

Autor: N.N.

Izvor: Rtv.rs

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/dr-dragana-vujovic-djermanovic-dobitnica-prestizne-evropske-nagrade-arhitektasutrasnjice_

1494760.html