DRAGANA ĐERMANOVIĆ: ŠTA ZNAČI BITI “ARHITEKTA SUTRAŠNJICE”

DRAGANA ĐERMANOVIĆ: ŠTA ZNAČI BITI “ARHITEKTA SUTRAŠNJICE”

17.11.2023.

Dragana Đermanović, preduzetnica – savetnica za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija, nagrađena je 8. novembra 2023. u Briselu zvanjem: “Arhitekta sutrašnjice”. Ta titula znači da je Dragana Đermanović jedna od 28 lidera Evrope i Centralne Azije, koja je dala doprinos u kreiranju bolje budućnosti regiona.

Šta znači biti  “Arhitekta sutrašnjice”? U odgovoru za naš portal, Dragana kaže:

“To je za mene veliko priznanje i nakon priznanja za rad koja sam ranije dobila od Udruženja poslovnih žena Srbije (Cvet uspeha za ženu zmaja), zatim od Privredne komore Vojvodine (Privrednica godine), The Hunderta i Forbsa (jedna od TOP 100 preduzetnica Evrope), te na Ženskom ekonomskom forumu u Indiji (Žena decenije), ovo je javno priznanje koje me posebno raduje jer dira u samo srce mog delovanja – filigranski individualni rad za velike i globalne promene… Korak po korak, primer po primer u kreiranju bolje budućnosti”, kaže Dragana Đermanović, koja je priznanje “Arhitekta sutrašnjice” dobila  jedina iz Srbije, a nagrađena je, kako stoji u obrazloženju, za “Redefinisanje preduzetništva prihvatanjem moći povezivanja i saradnje”.

Ovo priznanje dodeljuje organizacija Emerging Europe iz Velike Britanije, fokusirana na organizacije i pojedince koji doprinose razvoju. Oni navode da je njihova misija: “Da doprinesemo društvenom, ekonomskom i demokratskom razvoju 23 zemlje Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, kao i Južnog Kavkaza”.

U Briselu je 8. novembra održan šesti godišnji samit Emerging Europe na kojem su dodeljena priznanja za rad oko 60 nevladinih organizacija, preduzeća i pojedinaca iz cele centralne i istočne Evrope. Kako se ističe u saopštenju Emerging Europe, time se odaje priznanje evropskim šampionima u nastajanju koji hrabro primenjuju najbolju praksu i inovacije širom sveta. Pobednici su razvrstani u pet stubova Evrope u nastajanju, zasnovanih na ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija (ljudi, planeta, prosperitet, partnerstvo, mir). Nagrađene je izabrala globalna zajednica, glasanjem oko 23.000 učesnika širom Evrope.

Autor: N.N.

Izvor: Magazinbiznis.rs

https://magazinbiznis.rs/emerging-europe/