Freja forum 2023

Freja forum 2023

15.11.2023.

Ovogodišnji Freja forum održan je 13 i 14 novembra u hibridnom obliku. Osnovna tema ove godine bila je Demokratija, jednake mogućnosti i vera u buduću Evropu. Moto ovogodišnjeg foruma bio je Nema demokratije bez organizacija civilnog društva niti OCD bez demokratije! Možemo li da opstanemo jedni bez drugih.

Ispred UPŽ Srbije uživo u Briselu prisustvovale su predsednica UPŽ Srbije dr Sanja Popović Pantić i članica Upravnog odbora UPŽ Srbije i koordinatorka Freja foruma iz Srbije dr Dušica Semenčenko. Dok je Manuela Stamatović, članica UPŽ Srbije na onlajn seminaru Preduzetništvo – sledeći koraci u razvoju ženskog preduzetništva, imala prezentaciju na temu Strategija za budućnost UPŽS.

Prvog dana foruma Luiza Prišta, ekspertkinja EK za MSP i žene u tehnologiji, održala je motivacioni seminar. Drugog dana foruma održan je okrugli sto u Evropskom parlamentu, gde su učesnici, predstavnici nevladinih organizacija, iz zemalja Zapadnog Balkana, Turske i Švedske, partnera u Freja forumu, imali priliku da govore o svom dosadašnjem radu i planovima za budućnost, kao i da diskutuju sa predstavnicima parlamenta Evropske unije.

Trećeg dana održani su tradicionalni Freja forum seminari na teme:

  • Perspektive stanovanja i životnih uslova za žene i mlade;
  • Preduzetništvo – sledeći koraci u razvoju ženskog preduzetništva
  • Budućnost Evrope i civilno društvo
  • Jednake mogućnosti – zastoj ili napredak u Evropi.

Sledeći Freja forum bi trebalo da se održi u novembru 2024. u Crnoj Gori.