Udruženje poslovnih žena Srbije: Kompanija Avon rodno najsenzitivnija kompanija

Udruženje poslovnih žena Srbije: Kompanija Avon rodno najsenzitivnija kompanija

01.11.2023.

Kompanija Avon, kao društveno odgovorna kompanija koja neguje rodnu ravnopravnost u svim aspektima svog poslovanja, proglašena je za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji za 2023. godinu na sedamnaestoj dodeli nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja i šestoj dodeli nagrade za rodno senzitivnu kompaniju u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije. Priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija dodeljuje se srednjim i velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, rukovode se principima Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, primenjuju principe rodne ravnopravnosti i pružaju najbolji model uključivanja žena u lance snabdevanja.

Nagrada za kompaniju Avon

U centru poslovanja kompanije Avon je žena, kako kroz poslovni model, proizvod, tako i kroz humanitarne aktivnosti, a kompanija od svog postanka ulaže u osnaživanje, razvoj i motivaciju žena.

Priznanje direktorki prodaje kompanije Avon Mariji Radaković uručena je na svečanosti CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA u ponedeljak, 30. oktobra 2023. u Operi i teatru Madlenianum.

„Mi strateški prepoznajemo važnost žena u rukovođenju i sa ponosom mogu reći da smo za 22 godine poslovanja u Srbiji postali jedan od predvodnika borbe za ekonomsko osnaživanje žena, prepoznati smo po aktivnostima u borbi protiv raka dojke kao i kampanjama u borbi protiv nasilja u porodici. Ponosni smo na činjenicu da se u našoj kompaniji nije teško izboriti se za svoje mesto, biti vidljiv, učiti i napredovati. Smatramo da je najvažnije znati preuzeti odgovornost i inicijativu i razmišljati bez stereotipnih ograničenja i van uobičajenih okvira. Mislim da upravo zato Avon traje i postaje sve snažniji, a osnovni cilj nam je da brend sa ovakvom dugom tradicijom kupcima ponudi mnogo više od proizvoda za lepotu“, istakla je Marija Radaković prilikom uručenja nagrade.

Autor: N.N.

Izvor: lepotica.rs

https://lepotica.rs/ne-propustite/kompanija-avon-rodno-najsenzitivnija-kompanija