Kompanija Avon rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji – Nedeljnik

Kompanija Avon rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji – Nedeljnik

01.11.2023.

Kompanija Avon, kao društveno odgovorna kompanija koja neguje rodnu ravnopravnost u svim aspektima svog poslovanja, proglašena je za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji za 2023. godinu na sedamnaestoj dodeli nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja i šestoj dodeli nagrade za rodno senzitivnu kompaniju u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije. Priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija dodeljuje se srednjim i velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja, rukovode se principima Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena, primenjuju principe rodne ravnopravnosti i pružaju najbolji model uključivanja žena u lance snabdevanja.  U centru poslovanja kompanije Avon je žena, kako kroz poslovni model, proizvod tako i kroz humanitarne aktivnosti, a kompanija od svog postanka ulaže u osnaživanje, razvoj i motivaciju žena.

Priznanje direktorki prodaje kompanije Avon, Mariji Radaković uručena je na svečanosti CVET USPEHA ZA ŽENU ZMAJA u ponedeljak, 30. oktobra 2023. u Operi i teatru Madlenianum.

„Mi strateški prepoznajemo važnost žena u rukovođenju i sa ponosom mogu reći da smo za 22 godine poslovanja u Srbiji postali jedan od predvodnika borbe za ekonomsko osnaživanje žena, prepoznati smo po aktivnostima u borbi protiv raka dojke kao i kampanjama u borbi protiv nasilja u porodici. Ponosni smo na činjenicu da se u našoj kompaniji nije teško izboriti se za svoje mesto, biti vidljiv, učiti i napredovati. Smatramo da je najvažnije znati preuzeti odgovornost i inicijativu i razmišljati bez stereotipnih ograničenja i van uobičajenih okvira. Mislim da upravo zato Avon traje i postaje sve snažniji, a osnovni cilj nam je da brend sa ovakom dugom tradicijom kupcima ponudi mnogo više od proizvoda za lepotu“, istakla je Marija Radaković prilikom uručenja nagrade.

Udruženje poslovnih žena Srbije već 25 godina kontinuirano radi na  podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije. Cvet uspeha za ženu zmaja se ove godine realizuje uz podršku Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za privredu, koji finansira projekat Budi i ti preduzetnica. Institucionalnu podršku pružaju Koordinaciono telo za Rodnu ravnopravnost, Ministarstvo privrede, Zavod za intelektualnu svojinu, WIPO, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i European SME Week.

Autor: N.N.

Izvor: Blok_vesti.com

https://blok-vesti.com/kompanija-avon-rodno-najsenzitivnija-kompanija-u-srbiji-nedeljnik/