Ministarstvo privrede prepoznaje ogroman privredni potencijal ženskog preduzetništva

Ministarstvo privrede prepoznaje ogroman privredni potencijal ženskog preduzetništva

Foto: Tanjug

31.10.2023.

Ministar privrede Slobodan Cvetković, kao počasni gost na svečanoj ceremoniji „Cvet uspeha za ženu zmaja“, izjavio je da je žensko preduzetništvo u Srbiji u ekspanziji.

Ministarstvo privrede prepoznalo je ogroman privredni potencijal ženskog preduzetništva, čiji je značaj istaknut kao jedan od najvažnijih poduhvata za društvo i privredu u celini. Treću godinu za redom obezbeđujemo poseban program namenjen ženama preduzetnicama, kroz koji se podstiče samozapošljavanje žena, kako u proizvodnim tako i u uslužnim delatnostima.

Ministarstvo privrede je raspisalo javni poziv u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku u 2023. godini, kojim je opredeljeno 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je čak 6 puta više nego prethodne godine“, rekao je Cvetković.

Ovaj program podrške, omogućava nezaposlenim damama, onima koje su tek započele sopstveno poslovanje, ali i svim zaposlenim ženama koje žele da unaprede svoj biznis, da dođu do finansijskih sredstava pod povoljnim uslovima.

Autor: N.N.

Izvor: Rtk.rs

https://www.rtk.rs/163492/ministarstvo-privrede-prepoznaje-ogroman-privredni-potencijal-zenskog-preduzetnistva/