LOZNIČANKA OLGICA SAMOILOVIĆ OSTVARILA SNOVE – Od sobe do firme

LOZNIČANKA OLGICA SAMOILOVIĆ OSTVARILA SNOVE – Od sobe do firme

26.08.2023.

Pozicija žene u poslovnom polju u Srbiji tek dobija na značaju i još je u povoju. Trenutno je nedovoljno žena na visokim pozicijama, a i u svetu preduzetništva, jer određeni segmenti nisu usklađeni I povoljni za žene preduzetnice, posebno ne za žene mlađe od 30 godina, kazala je svojevremeno za „Vesti“ Olgica Samoilović, vlasnica i direktorka kozmetičke firme iz Loznice.

Ona se nada da će se situacija promeniti i objašnjava zašto je odlučila da se upusti uposlovne vode. Nakon više godina radnog iskustva, odlučida sam da je vreme da započnem nešto svoje. Oduvek sam sanjala i žudela da se bavim ovom vrstom posla, maštala sam o svojoj liniji kozmetike, mada ni slutila nisam da će celokupna proizvodnja i uslužna proizvodna imati  ovolike razmere – kaže naša sagovornica.

Svaki početak je težak, ali Olgica je bila uporna.

– Počela sam u svojoj režiji, prvo je to bila odvojena soba za kancelariju, kasnije sam uključila još jednog radnika, prešli smo u lokal, pa je i celokupna proizvodnja postavljena na noge. Sada sa ovog stanovišta i posle decenije rada kao žena preduzetnik mogu reći da je ovo burno iskustvo – iskrena je naša sagovornica.

Prema njenim rečima, kao i na svakom poslu postoje usponi i padovi, ali kada raste posao i širi se proizvodnja i kada firma postaje jedan jak tim, dolazi do spoznaje da je celokupno iskustvo okrepljujuće i da je vredno truda, rada i odricanja.

Porodica je vetar u leđa

Nije uvek lako uskladiti poslovno i privatno, ali uz rad i dobru volju sve je moguće. Potrebna je dobra organizacija da sve legne na svoje mesto, ali vremenom. Ništa se ne dešava preko noći. Mogu samo reći da je meni porodica vetar u leđa i da su moj oslonac, pa je uz njih sve lakše – priča Olgica.

Autor: N.N.

Izvor: Vesti_Frankfurt