MOST USPEŠNIH ŽENA SRBIJE I MALTE

MOST USPEŠNIH ŽENA SRBIJE I MALTE

18.08.2023.

Međunarodni klub poslovnih žena e-IBWC ogranak Malta, kao deo Udruženja poslovnih žena Srbije, i Srpski obrazovno-kulturni centar Sv. Jelena Anžujska pokrenuli su projekat „Most uspešnih žena Srbije i Malte”, u cilju jačanja saradnje dve države kroz umrežavanje, osnaživanje i podršku preduzetnicama. Projekat je prvi na ovim prostorima kojim se podstiče inicijativa za povezivanjem privrede dve zemlje kroz razvoj ženskog preduzetništva. Prepoznajući značaj ovakvog poduhvata, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, u sastavu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dala je svoju podršku da se projekat realizuje. U projektu učestvuje 20 polaznica, od kojih polovinu čine već registrovane preduzetnice.

U cilju jačanja kapaciteta srpskih preduzetnica sa Malte kroz besplatnu edukaciju, projektom su obezbeđene onlajn radionice radi obuke iz dve oblasti: korišćenje poslovnih alata i tehnike digitalnog marketinga.

Treću aktivnost čine onlajn susreti pod nazivom Ženski poslovni razgovori. Onlajn razgovori između polaznica i uspešnih preduzetnica iz Srbije održavaće se jednom mesečno, a učesnice će biti u prilici da razmenjuju poslovno iskustvo i povezuju se radi ostvarivanja potencijalne saradnje.

Stručni nadzor nad realizacijom aktivnosti u domenu poslovnih alata prepušteno je dr Tatjani Mamula Nikolić, a u delu digitalnog marketinga Mariji Maksimović. Do sada je održana po jedna radionica iz svake oblasti i komentari polaznica su potvrdili koliko je projekat relevantan i koristan. Do kraja projekta održaće se još po četiri radionice koje će polaznicama dati priliku da unaprede svoje poslovne i marketinške strategije.

Prvi u seriji mesečnih onlajn sastanaka u Ženskim poslovnim razgovorima otvorila je Malina Stanojević, višestruko nagrađivana preduzetnica i predsednica udruženja „Sačuvajmo selo”, nesebično deleći svoje poslovno iskustvo.

Promocija aktivnosti i rezultata projekta odvija se sa zapaženim publicitetom putem društvenih mreža, Jutjub kanala, Udruženja poslovnih žena Srbije, a za završnicu projekta u izradi je vebsajt koji će prezentovati na srpskom i engleskom jeziku sve realizovane aktivnosti, kao i poslovni profil svake polaznice projekta.