Završen projekat besplatnih obuka za žene iz ranjivih grupa

Završen projekat besplatnih obuka za žene iz ranjivih grupa

30.06.2023.

Udruženje poslovnih žena Srbije saopštilo je danas da su završene besplatne obuke za žene iz romske zajednice, ruralnih sredina, samohrane majke i žrtve trgovinom ljudima u cilju njihovog osposobljavanja za brojne tražene zanate.

Kako se navodi, trogodišnji projekat Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz besplatne obuke za zanate, prošlo je ukupno 350 žena iz svih krajeva Srbije i steklo krucijalna znanja za pokretanje sopstvenog biznisa.

Projekat je realizovan onlajn i oflajn uz savetodavnu i finansijsku podršku Nemačke razvojne saradnje GIZ.

U Udruženju poslovnih žena navode da su kroz teoretski i praktičan rad, preduzetnice prenosile praktična znanja iz oblasti veb dizajna, masaže, keteringa, poslastičarstva, internet alata, preduzetništva, pripreme koktela I napitaka na bazi kafe, kao i ruralnog turizma.

Osim veština vezanih za same zanate, kako dodaju, žene su dobile savete vezane za pokretanje sopstvenog posla, uređenje prostora, marketing, formiranje cene i druge savete vezane za poslovanje, a njihove mentorke i dalje ostaju na raspolaganju za savete i podršku ovim vrednim ženama.

U saopštenju se podseća da je globalni program „Migracije za razvoj“ je bio deo šire inicijative nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, koja promoviše održivu reintegraciju povratnika, ostanak u matičnoj zemlji i stvaranje mogućnosti za dostojanstven rad i život u njoj.

Autor: N.N.

Izvor: Gradskeinfo.rs

https://gradskeinfo.rs/zavrsen-projekat-besplatnih-obuka-za-zene-iz-ranjivih-grupa-foto-30-06-2023/