PROČITAJTE TREĆI BROJ NEWSLETTERA WINnovators projekta

PROČITAJTE TREĆI BROJ NEWSLETTERA WINnovators projekta

19.05.2023.

Udruženje poslovnih žena Srbije je deo konzorcijuma evropskog projekta WINnovators – Podsticanje preduzetničkog duha i veština mladih žena da postanu inovatorke budućnosti („Boosting entrepreneurial and STEM/STEAM capacity of young women in higher education institutions for sustainable development and INnovation“), finansiranog iz programa Erazmus+.

Projekat WINnovators ima za cilj da promoviše digitalne, preduzetničke, STEM i STEAM, inovacije i veštine održivosti među mladim ženama iz ruralnih sredina, Romkinjama, samohranim majkama i drugim marginalizavonim grupama žena kako bi postale preduzetnice budućnosti, kroz inovativni program e-učenja na WINnovators radnom prostoru, što će im pomoći da razviju i implementiraju svoje poslovne ideje i prevaziđu predrasude prema ženskom preduzetništvu.

WINnovators platforma (radni prostor) za e-učenje krenula je sa radom, postavljeni su materijali za učenje koje su kreirali članovi konzorcijuma, održani su prvi sastanci sa polaznicama i formirani timovi.

U konzorcijumu učestvuje sedam organizacija iz pet zemalja – iz Srbije Udruženje poslovnih žena Srbije i Balkan Distance Education Network (BADEN), Talin Univerzitet iz Estonije, Viteco i Sinergie iz Italije, Univerzitet u Ljubljani iz Slovenije, Iceberg iz Rumunije.

Projekat traje do novembra 2024.

U trećem broju WINnovators Newsletter-a saznajte kako napreduje pilot projekat u Sloveniji, Estoniji i Srbiji i koje su naredne faze u realizaciji projekta.

WIN_Newsletter_3

Tags: