Završna svečanost obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u (video)

Završna svečanost obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u (video)

26.04.2023.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Udruženje poslovnih žena Srbije, održava završnu svečanost manifestacije A1 Dan devojčica u IКT sektoru, kojom se zatvara ovogodišnje obeležavanje Međunarodnog dana devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija.

Na ovogodišnjem konkursu „UHVATI IDEJU“, koje Udruženje poslovnih žena Srbije realizuje osmu godinu zaredom, organizovano je takmičenje za najbolji kratki video rad učenica sedmih i osmih razreda osnovnih škola na temu „Digitalne veštine u svakodnevnom životu“.

Na događaju će se obratiti ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, predsednik Narodne skupštine i predsednik odbora za prava deteta, Vladimir Orlić (tbc), pomoćnica Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Tatjana Prlić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić i glavna direktorka za tržište A1 Srbija, Branka Pudrlja Durbaba.
Кao i prethodnih godina institucionalnu podršku pruža Vlada Republike Srbije, na čelu sa predsednicom Vlade, gospođom Anom Brnabić kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom manifestacije.

Autor: N.N.

Izvor: Naslovi.net

https://naslovi.net/2023-04-26/alo/zavrsna-svecanost-obelezavanja-medjunarodnog-dana-devojcica-u-ikt-uvideo/33315532