Motivisati devojčice da se opredele za zanimanja u IKT sektoru

Motivisati devojčice da se opredele za zanimanja u IKT sektoru

Foto: Marina Jančević

24.04.2023.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović ugostio je danas devojčice iz OŠ „Veljko Dugošević“, iz Beograda, u susret Međunarodnom danu devojčica u IKT sektoru.

Ove godine Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru obeležava se 27. aprila. Međunarodna unija za telekomunikacije UN objavila je ovogodišnju temu, Digitalne veštine u svakodnevnom životu. Dan devojčica u IKT sektoru ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesovanjima i talentima.

Ministar Jovanović je izrazio zadovoljstvo što iz godine u godinu kontinuirano raste broj devojčica zainteresovanih za razna zanimanja u IKT sektoru i zaključio da su upravo ovakvi događaji prave prilike da se dodatno ohrabre, motivišu i donesu konačnu odluku za rad u jednom od najperspektivnijih sektora današnjice.

Udruženje poslovnih žena Srbije, 13. godinu za redom, je organizator Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru u Srbiji. Institucionalnu podršku pruža Vlada Republike Srbije na čelu sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom ove manifestacije, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo turizma i omladine, i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Takođe podršku pružaju i UN Women, GIZ, CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, ITU Međunarodna unija za telekomunikaciju i EU SME Week.

Autor: N.N.

Izvor: Balkanekspresrb.rs

https://balkanekspresrb.rs/arhive/105280