Motivisati devojčice da se opredele za zanimanja u IKT sektoru

Motivisati devojčice da se opredele za zanimanja u IKT sektoru

24.04.2023.

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović ugostio je danas devojčice iz OŠ „Veljko Dugošević” iz Beograda, u susret Međunarodnom danu devojčica u IKT sektoru, koji se obeležava 27. aprila.

Jovanović je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog toga što iz godine u godinu raste broj devojčica zainteresovanih za razna zanimanja u IKT sektoru. On je ocenio da su upravo ovakvi događaji prava prilika da se devojčice dodatno ohrabre, motivišu i donesu konačnu odluku za rad u jednom od najperspektivnijih sektora današnjice.

Međunarodna unija za telekomunikacije Ujedinjenih nacija objavila je ovogodišnju temu Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru – Digitalne veštine u svakodnevnom životu.

Dan devojčica u IKT sektoru ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesovanjima i talentima.

Organizator obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru u Srbiji je 13. godinu zaredom Udruženje poslovnih žena Srbije. Institucionalnu podršku pružaju Vlada Srbije, sa premijerkom Anom Brnabić na čelu, kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom ove manifestacije, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i  inovacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo turizma i omladine, i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti. Takođe, podršku pružaju i UN Women, GIZ, CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) i EU SME Week.

Autor: N.N.

Izvor: Poslovnojutro.com

http://www.poslovnojutro.com/tekst/informacione tehnologije/motivisati-devojcice-da-se-opredele-za-zanimanja-u-iktsektoru-

164868