„Uhvati ideju“ za učenice koje vole kompjutere

„Uhvati ideju“ za učenice koje vole kompjutere

27.03.2023.

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, otvoren je konkurs „Uhvati ideju” na koji mogu da se prijave učenice 7. i 8. razreda osnovnih škola.

Konkurs je otvoren do 19.04, a video radovi se mogu slati na mejl dan-devojcica@poslovnezene.org.rs. Najbolji radovi biće proglašeni na  Dan devojčica u IKT sektoru 27.04. Konkurs organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku kompanije A1 Srbija.

Teme konkursa su:

Digitalne veštine u svakodnevnom životu

Preduzetništvo – moj izbor za budućnost

Jednake smo i ne plašimo se da to pokažemo

Dovoljno struje za sve – to je i moja briga / štednja struje i energetska efikasnost

Čuvajmo prirodu, ona će to znati da nam vrati.

Organizator konkursa  je Udruženje poslovnih žena Srbije koje već 13 godina zaredom, obeležava ovaj datum,i kroz čije programe tim povom je do sada učestvovalo više od 9.100 devojčica.

Cilj takmičenja je da se podstakne preduzetničko razmišljanje devojčica i da se deca motivišu da primenjuju nove tehnologije koje svakodnevno, u velikoj meri upotrebljavaju -ali na koristan način, uz sticanja dodatnih znanja i veština.

Predviđeno  je da u okviru manifestacije devojčice posete kompanije uspešnih poslovnih žena a koje devojčicama mogu poslužiti kao dobar uzor.

Detaljnije informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije http://www.poslovnezene.org.rs/

Međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu. Udruženje poslovnih žena Srbije, kao začetnik u Srbiji,  ovaj dan obeležava 13 godina.

Autor: N.N.

Izvor: Biznisuregionu.com

https://biznisuregionu.com/uhvati-ideju-za-ucenice-koje-vole-kompjutere/