Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić, među top 30 žena u 2022. godini

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić, među top 30 žena u 2022. godini

28.12.2022.

Vodeća platforma za umrežavanje startup kompanija i investitora u Centralnoj i Istočnoj Evropi Vestbee svrstala je predsednicu Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanju Popović Pantić, među top 30 žena u 2022. koje doprinose razvoju startup zajednice i Venture Capital ekosistema u Srbiji.

Kako na Vestbee navode, žene igraju ogromnu ulogu kada je u pitanju razvoj startap i VC ekosistema, a ovom prilikom su birali one najaktivnije i najinspirativnije širom CEE regiona.

U sklopu teksta su izdvojili delove iz Sanjine radne biografije koji je svrstavaju na ovu prestižnu listu – da je više od 20 godina predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, kao najaktivnijeg nacionalnog udruženja preduzetnica u Srbiji, gde je od 1998. pokrenula skoro 200 projekata koji su imali za cilj jačanje ženskog preduzetništva, podržavajući startapove i etablirane kompanije. Dalje navode, da je ona istraživač, ekspert i konsultant za pitanja ženskog preduzetništva. Od 2015. godine je predsedavajuća Grupe za žensko preduzetništvo u okviru projekta „Enterprise Europe Netvork“ (EEN) koji finansira EU a zaposlena je kao viši naučni saradnik u Institutu Mihajlo Pupin.