Uspesi naših članica u 2022.

Uspesi naših članica u 2022.

23.12.2022.

I pored teškoća, kriza i iskušenja, zahvaljujući svojoj nepresušnoj energiji, znanju, iskustvu i optimizmu, naše članice uspevaju ne samo da zaobiđu sve prepreke, već i da se popnu uvek za stepenik više. Neke od njih podelile su sa nama svoja iskustva iz prethodne godine i ispričale o svojim uspesima koji su, zbog svih okolnosti u kojima su ostvareni, čini nam se još i veći. Čestitamo svim članicama na postignućima u prethodnoj godini i želimo mnogo uspešnih i sjajnih priča u ovoj!

 

Tatjana Vučićević, ART IVAL

 

Kompanija Art Ival d.o.o. iz Beograda, u godini jubileja sa ponosom gleda na svoja postignuća u prvih 30 godina rada, i uspesi, nagrade u 2022 bacaju posebno svetlo na decenije predanih i marljivih napora u kreiranju i usavršavanju bogate palete proizvoda, praćenju trendova i inovacija, zdravstvenih i nutritivnih dostignuća.

Danas je poznata po Premier čokoladnim proizvodima koji su postali sinonim za kvalitet i brižljivo izrađene proizvode od vrhunskih sastojaka, namenjene istančanim sladokuscima i posebnom uživanju.

U avgustu 2022. za svoj proizvod Premier LIO draže sa liofilizovanom jagodom u beloj čokoladi  osvojili smo  prestižnu britansku nagradu GREAT TASTE AWARD, koja predstavlja najveći i najpouzdaniji sistem akreditacije hrane i pića na svetu. Prestižna nagrada predstavlja i priznanje vernim konzumentima Premier čokolade, kao potvrda da su izabrali vrhunski kvalitet, poseban i originalan ukus, kao i pouzdanog proizvođača, posvećenog izradi ukusnih i kvalitetnih poslastica.

Takođe smo jako ponosni i na “Jubilarnu nagradu za 30 godina uspešnog poslovanja” koju nam je ispred Privredne komore Srbije i Beograda u novembru uručila pomoćnica direktora Privredne komore, g-đa Vidosava Džagić.

Ova jubilarna nagrada baca posebno svetlo na decenije predanih i marljivih napora u kreiranju i usavršavanju bogate palete čokoladnih proizvoda, praćenju svetskih trendova i inovacija, zdravstvenih i nutritivnih dostignuća.

Ističemo da su za rezultate zaslužni i svi zaposleni u kompaniji Art Ival, jer su posvećeni ideji da se potrošačima pruži samo najbolje i najvrednije, pa je za njih i ovo priznanje dodatni motiv i podstrek za nove poduhvate.

 

Aleksandra Švonja, CLASSICA NOVA

 

Ovo su uspesi u protekloj godini na koje smo najviše ponosni.

Producentska kuća Classica Nova je tokom 2022. godine primila devet međunarodnih nagrada:

Naš dokumentarni film Diary of a Tennis Player: Aleksandra Krunic (Dnevnik teniserke: Aleksandra Krunić) – pobedio je na filmskim festivalima u Americi (New York International Film Awards), Kanadi (Toronto International Women Film Festival), Francuskoj (Golden Giraffe International Film Festival), na Malti (Your Way International Film Festival), dok je u čak dve kategorije ušao u finale i dobio Specijalno priznanje (Special Prize) na prestižnom italijanskom festivalu Paladino d’Oro Sport Film Festival.

Naš muzički video spot „Redemption“ koji smo radili za poznatu violinistkinju Bernadett Nyari pobednik je festivala u Tokiju i Istanbulu

Za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi uručeno nam je priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ koje nas je svrstalo među 300 najboljih u ovom delu Evrope koji su svojim delovanjem, kreativnošću i inventivnošću doprineli zajednici u kojoj žive i posluju.

  

     D EXPRESS

 

 Kompanija „D Express“, vodeća kurirska služba, i ove godine niže uspehe na polju obavljanja dostave pošiljaka.

Iako je 2022. godina bila izazovna, sa proširenim obimom posla, uz odlično organizovanu mrežu distributivnih centara i komunikaciju preko 1.200 zaposlenih je uspešno privedena kraju.

Uslugu „Paketomat“ koja je uveliko aktivna, smo ove godine proširili na više od 100 lokacija širom Srbije, a novina koja je obeležila naš rad i koju smo uveli prvi na tržištu, je usluga plaćanja platnom karticom kod kurira.

Kuriri na svojim postojećim uređajima imaju instaliranu aplikaciju za plaćanje zasnovanu na tap on phone tehnologiji, koja omogućava prihvat beskontaktnih plaćanja, a vi ćete umesto gotovinom, moći poštarinu i otkupninu da platite i svojom platnom karticom ili mobilnim telefonom. Ova pogodnost omogućena je u saradnji i uz podršku kompanije Mastercard.

Posetite naš sajt www.dexpress.rs  i pratite nas na Instagramu i Facebooku @dexpress.rs

  

Milica Vuletić, DUM

 

 Kad sagledamo 2022. smatramo da je bila izuzetno uspešna godina.

Počela je učešćem na Motopassion 2022 u maju, a iza toga su se ređali poslovni skupovi, sajmovi i lepa dešavanja kao sto su učešće na Motoplacu – Beerfest 2022,

GP trke 2022 Spilberg Austria, Mad devojke – Golubac, BMW skup – etno selo Vraneš i završili smo godinu uspešno sa specijalnim priznanjem Cvet uspeha za ženu zmaja 2022.

  

Stanislava Rokvić, EDUKATIVNI CENTAR POLETARAC

 

Za EC Poletarac, ovo je bila jedna veoma uspešna godina, godina proširenja biznisa, stvaranja novih usluga, nagrada i priznanja..

Ove godine je naš centar na čelu sa Stanislavom Rokvić osvojio čak četiri nagrade i priznanja.

Prva je od Pošte Srbije 1-100, zatim Pokrajinsko priznanje Milica Tomić koje se dodeljuje iz oblasti ravnopravnosti polova, zatim od Udruženja Žute patalone za „Igračku sa svrhom, dobru igračku 2022“ i od Fokus radija „Najuspešnije dame i brendovi 2022“.

Svaka od nagrada nam je podjednako važna i zahvalni smo na prepoznatoj šansi i ukazanom poverenju.

„Ne čekajte da budete spremni. Krenite i bićete spremni. Uspešni ljudi ne čekaju da sve nauče, oni krenu i uče putem“ A.Bučević

 

Dr Branka Ivošević, PERFECT VISION

 

Godina koja je pri izmaku donela nam je novine na svim poljima.

Kako to obično biva promene ne dolaze same od sebe, te smo uz pomoć uložene energije, timskog rada i ljubavi prema ovom poslu uspeli ostvariti zacrtane ciljeve.

Ponosno izdvajamo neke od stvari koje smatramo uspehom u 2022. godini:

  • Uveli smo nove vrste intraokularnih premijum sočiva u ponudu: Vivity i Vivity toric, koje omogućavaju pacijentima život sa dobrim vidom bez upotrebe naočara i kontaktnih sočiva
  • Izvršili smo nabavku nove opreme za rad, kako u medicinskom tako i u administrativnom delu Perfect Vision-a
  • Nastavili smo tradiciju održavanja besplatnih oftalmoloških pregleda povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa i Nedelje borbe protiv glaukoma, u cilju prevencije trajnog oštećenja vida ranim otkrivanjem bolesti
  • Organizovali i prisustvovali vrednim edukacijama i projektima unapređenja poslovanja, koje ćemo nastaviti da primenjujemo u sledećoj godini
  • Tim je dobio pojačanje za nekoliko novih zaposlenih, a jedna naša zaposlena se ostvarila kao mama 🙂

U ovoj godini ćemo nastaviti da brinemo o pacijentima, i jedni o drugima, kako bismo na taj način održali porodičnu atmosferu koja vlada kod nas, a očuvali personalizovanost i maksimalni komfor za naše pacijente.

 

Ljiljana Matković, EKO TIM

 

Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), po prvi put ove godine, dodelilo je specijalno priznanje WIPO IP Enterprise Medal za 2022. Nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu pripala je firmi „EKO TIM“ doo, Loznica čija je vlasnica i direktorka Ljiljana Matković. Nagrada je dodeljena na svečanosti koja je održana 9. novembra 2022. godine u Operi i teatru Madlenijanum u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

 

 

Manuela Stamatović, PUZZLE CONSULTING

Uspešni projekti i nova poznanstva – to je bila 2022. godina!

 

Zadovoljni smo i ponosni na poslovne uspehe koje smo ostvarili u 2022. godini! Pamtićemo je po ponovnom spajanju i sastancima koji su krenuli da se održavaju uživo nakon kovid-19 pandemije. Posebno nam je drago što je među prvima bio hibridni sastanak koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije u svojim prostorima, kao i onlajn istovremeno. Kada je saradnja sa ovim Udruženjem u pitanju, kao prelepu uspomenu iz ove godine ponećemo i predavanje Manuele i Nevene o osnovama marketinga devojčicama iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“ iz Kraljeva i „Milivoje Borović“ iz Mačkata povodom Dana devojčica u IKT sektoru.

Pored edukacija koje smo mi organizovali, jednako smo uživali učeći i obnavljajući znanje na mnogim događajima koje smo posećivali tokom 2022. kao što su bili Digital Day u Beogradu, Samit žena lidera na Fruškoj Gori i godišnja konferencija Udruženja Biznis na štiklama u Novom Sadu.

Značajnu promenu u našem radu donela je mogućnost da radionice sa našim klijentima opet organizujemo uživo i lično, te bismo posebno izdvojili našeg klijenta očnu kliniku Perfect Vision. Sa njima smo radili na projektu „Razvoj strateškog koncepta: organizacija i ljudski resursi“ što je obuhvatilo ispitivanje zadovoljstva zaposlenih, razvoj organizacione strukture, definisanje Employee Journey-a, kao i razvoj Employer Branding strategije, uključujući internu i eksternu komunikaciju.

Pored postojećih saradnji, upustili smo se i u nove, interesantne projekte. Trenutno radimo sa klijentima u raznim oblastima, kao što je npr. proizvodnja i distribucija opreme za jogu od plute, sarađujemo sa Udruženjem i savetovalištem za neželjene i krizne trudnoće, dok smo nova iskustva u radu dobili sa školom glume.

Uz biznis planiranje i postavke osnovnih strategija za razvoj poslovanja, razvoja brend strategija i unapređenje marketing aktivnosti, što su ključne usluge koje pružamo u firmi Puzzle Consulting, sa našim klijentima smo radili i zajedno zabeležili sjajne rezultate i u drugim domenima. Kao neke od aktivnosti bismo naveli:

  • Dizajn, izradu i održavanje veb-sajtova
  • Upravljanje profilima na društvenim mrežama, uključujući kreiranje content strategije
  • Izradu i slanje newsletter-a (imejl marketing)
  • Google kampanje i oglašavanje na društvenim mrežama

Svaka usluga i sve aktivnosti se uvek rade po meri za svakog klijenta, a u zavisnosti od konkretnih potreba i nivoa razvoja poslovanja.

Naši rezultati i uspesi ne bi bili ti bez našeg sjajnog i motivisanog tima. Sa Nevenom smo proslavili godinu dana prelepe saradnje, a pridružila nam se i Đurđica kao praktikant. Ona se odlično uklopila i svojim zalaganjem i posvećenim radom je nagrađena time da već sama vodi odabrane klijente. Zajedno smo uživali u mnogobrojnim avanturama, a pronalazili smo vremena i za bolje upoznavanje, kao i za tim bildinge. Upravo iz tog razloga, 2022. ćemo pamtiti i kao godinu izgradnje tima.

Naš tim ne bi bio kompletan bez naše široke mreže kolega i eksternih saradnika zahvaljujući kojima našim klijentima uvek možemo da pružimo prilagođenu, efikasnu i visoko kvalitetnu uslugu. Tokom čitave godine negovali smo naše odnose kako bismo osigurali ispunjenje naše misije – da imamo što više zadovoljnih klijenata zajedno sa kojima ćemo se razvijati i rasti.

Stoga, 2023. godinu dočekujemo dobro raspoloženi i spremni na nova iskustva. Želimo i vama što više lepih trenutaka i puno uspeha u novoj godini. Kada se okružite pravim ljudima – svaka godina je godina Zmaja! ♥  www.puzzle-consulting.com

 

Svetlana Mojić Džakula, SALT & WATER

 

U decembru ove godine u Londonu, enterijer rečnog  kruzera koji smo dizajnirali osvojio je nagradu  Best Spa and Fitness Award koje dodeljuje Cruise Ship Interiors Awards. 

Ovo nam je posebno značajno jer je jedino naš projekat od svih prijavljenih rečni kruzer, dok su svi ostali i po deset puta veći morski i okeanski kruzeri. Po nama to je dokaz da dimenzije i budžet nisu presudni kada je dobar dizajn u pitanju.

 

Mirjana Marinković, TWINS BRAND

 

 Kao poslovni uspeh firme Twins Brand , i moj lično , navela bih da sam bila jedna od dobitnica nagrade od strane Pošta Srbije na konkursu „100 uspešnih poslovnih žena“. Ta nagrada, pored lične satisfakcije, donela je promociju moje firme kroz katalog koji su delili svim korisnicima usluga Pošte Srbije na šalterima pošte kao i intervju koji su napravili u prostorijama moje firme. Taj intervju je prikazan i podeljen putem društvenih mreža stranice Pošta Srbije , na Linkedin portalu kao i na njihovom zvaničnom Youtube kanalu   https://www.youtube.com/watch?v=ef48vwPJwE0&t=5s .

Marija Ignjatović, NOVITAS CONSULT

 

 Pošta Srbije je, 26. maja 2022. godine na svečanosti održanoj u Palati Srbija, proglasila pobednice nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena“ pod sloganom „Najbolje tek dolazi“ među kojima je i naša Marija Ignjatović, direktorka preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Novitas Consult“ doo iz Šapca, jedna od 10 odabranih koje su u ime svih simbolično primile ovo priznanje.

Pošta Srbije je ovaj konkurs realizovala kako bi se pridružila inicijativi i planovima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada. Konkurs je bio namenjen ženama preduzetnicama, osnivačicama i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije čitave zemlje, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čiji su vlasnici žene, kao i njihovu veću konkurentost i pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga.

 

Aleksandra Bogunović, VATREX RESCUE

 

 Kompanija Vatreks Rescue doo je uz podršku EBRD-ja uspešno implementirala ISO standarde (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001) za šta je i dobila priznanje za Unapređenje konkurentnosti od strane EBRD-ja. Predstavili smo inovativna rešenja za gašenje požara na električnim vozilima o čemu je napravljena reportaža na najgledanijoj emisiji o auto industriji u Srbiji SAT-u.