WIPO nagrada u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja”

WIPO nagrada u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja”

14.11.2022.

Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), po prvi put ove godine, dodelilo je specijalno priznanje WIPO IP Enterprise Medal za 2022. Nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu pripala je firmi „EKO TIM“ doo, Loznica čija je vlasnica i direktorka Ljiljana Matković. Nagrada je dodeljena na svečanosti koja je održana 9. novembra 2022. godine u Operi i teatru Madlenijanum u okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja”.

„EKO TIM“ doo od 1993. godine pruža usluge preventivne sanitarne zaštite – kontrole štetočina u javnoj higijeni i poljoprivredi, i bavi se i proizvodnjom biocidnih preparata za suzbijanje glodara. U svom poslovanju kombinuje naučna saznanja o štetočinama sa individualnim željama i potrebama svakog korisnika usluga, čime doprinosi bezbednosti životne sredine. Registracija žiga- logoa firme, koja je izvršena 2019. godine (registrovala žig pod brojem 76649) je firmi obezbedilo zaštitu investicija koje su realizovane nakon 2019.godine. Ova firma je zahvaljujući zaštiti žiga dobila podsticajna sredstava u vidu granta od strane Centra za digitalnu transformaciju, koji je doprineo da se u 2022. godini završi projekat digitalne transformacije kroz uvođenje platforme za digitalnu kontrolu štetočina. To je ujedno donelo porast produktivnosti i omogućilo konkurentnost na tržištu.

Ljiljana Matković je u ime kompanije rekla: „Nadam se da će ova nagrada postati tradicionalna, da će motivisati i druge moje koleginice da se u mnogo većem broju odlučuju da svoju intelektualnu svojinu zaštite, da svoje ideje tako iznesu na  tržište, i na taj način ostvare veće šanse za rast svojih biznisa, za njihovu inovativnost, za njihovu produktivnost, a onda i za profit. Mi smo tu šansu u „EKO TIM“-u prepoznali i iskoristili.“

Snimak sa dodele nagrade kompaniji „EKO TIM“ doo, Loznica pogledajte ovde.

Pogledajte kratak spot sa manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja 2022“ ovde.

Više informacija o ostalim dobitnicama nagrada na manifestaciji „Cvet uspeha za ženu zmaja“ možete videti na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije.

Foto: Zavod za intelektualnu svojinu

Autor: Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije

Izvor: www.zis.gov.rs