Završetak projekta FEMTECH za održivost: održana pitching sesija

Završetak projekta FEMTECH za održivost: održana pitching sesija

29.09.2022.

 

Kao finale projekta Promocija korišćenja digitalnih tehnologija koje čine održivim ženska preduzeća – FEMTECH za održivost  / Promoting the Use of Digital Technologies to Make Women’s Enterprises Resilient – FEMTECH For Resilience,  održan je pitching na kojem je  pred biznis anđelima svoje poslovne ideje predstavilo pet preduzetnica.

 

Ovim je završen projekat koji je Udruženje poslovnih žena Srbije započelo u februaru  2022.  koji je sprovođen uz podršku organizacije CIPE – Center for International Private Enterprise. Projekat je bio namenjen vlasnicama mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i startap firmama čije su vlasnice žene, sa ciljem da se podigne svest o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se razvili kapaciteti i potencijali ženskih preduzeća za digitalnu transformaciju i, pre svega, kako bi se ženska preduzeća učinila održivim u vreme krize, uključujući i pandemiju.

Pre upečatljive završnice, današnje pitching sesije  u kojoj su učestvovale firme Alvita plus, Beograd, Dessert Čačak, Easy Pass Beograd, Pet Travel Adviser, Novi Sad i Legner of Scanidinavia, u okviru projekta sprovedena je serija vebinara o digitalnoj transformaciji, snimljeno je i emitovano pet podkasta – razgovora o digitalnoj transformaciji sa članicama UPŽ Srbije koje su predstavile svoje uspešne priče, a za učesnice pitchinga organizovane su i mentorske sesije.

U ulozi biznis anđela našle su se predstavnice renomiranih kompanija, poslovnih žena, menadžerki i vlasnica firmi, dr Jasmina Knežević (Acibadem Belmedic, članica UO UPŽ Srbije), Dragijana Radonjić Petrović (MD Solutions, članica UO UPŽ Srbije), Mila MIenković (Telekom Srbija), Stanimirka Svičević (RSM Srbija) i Ivana Matić (IM Consulting).