Obrazovanje, Zapošljavanje, Eliminisanje rodnih stereotipa, Podizanje svesti i Partnerstvo: nastavljamo sa obukama u avgustu !

Obrazovanje, Zapošljavanje, Eliminisanje rodnih stereotipa, Podizanje svesti i Partnerstvo: nastavljamo sa obukama u avgustu !

08.08.2022.
✨ U okviru projekta „Obrazovanje, zapošljavanje, Eliminisanje rodnih stereotipa, Podizanje svesti i partnerstvo“ koji podržava Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women, kao deo projekta Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti II, u junu smo realizovali nekoliko obuka, sa ciljem da se utiče na povećanje kapaciteta ranjivih grupa žena koje bi se uključile u tržište rada.
Održane su 4 onlajn radionice o zanimanjima u IKT sektoru za 2 grupe polaznica, namenjene osetljivim kategorijama žena iz cele Srbije. Poslednja, peta radionica, planirana za jesen, biće posvećena zanimanjima budućnosti. Nova IT zanimanja predstaviće naši ljudi iz zemlje i sveta, zaposleni u uspešnim kompanijama i spremni da zainteresovane polaznice upute u nove tendencije u okviru IT sektora.
Krajem juna počela je i onlajn obuka o dobro plaćenim zanimanjima u građevinarstvu. Do sada su predstavljeni molerski i tapetarski zanat, razbijajući predrasude da su ovi dobro plaćeni poslovi rezervisani samo za muškarce.
Nastavak obuka – o gipsarskom i keramičarskom zanatu, najavljen je za avgust, a interesovanje za keramičare je već vidno izraženo.
#EUzatebe #ravnopravne #UNWomen #EUinfocentar