Otpočela obuka o tranziciji na zelenu ekonomiju

Otpočela obuka o tranziciji na zelenu ekonomiju

29.04.2022.

Tokom aprila i maja, Udruženje poslovnih žena Srbije organizuje prve obuke u okviru projekta „Podizanje kapaciteta preduzetnica za inovacije i podrška za veb prodaju tradicionalnih prehrambenih proizvoda jugozapadne Srbije“, koji finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru Programa „Razvoj privatnog sektora u nerazvijenim regionima Srbije“ (PSD).

Prva u nizu je obuka je „Tranzicija na zelenu ekonomiju“  koja obuhvata 4 onlajn radionice, od kojih su do sada realizovane tri. Instruktorka, članica UPŽ Srbije, Dragana Stojanović, upoznala je polaznice sa regulativama i praktičnim rešenjima u oblasti zelene ekonomije u svetu. Kako su za ovu temu najveće interesovanje iskazale žene iz pribojskog kraja koje se bave poljoprivredom, o iskustvima iz oblasti organske poljoprivrede je govorila Maja Kumbarić, poljoprivrednica i konsultantkinja.

U nastavku projekta slede obuke o digitalnoj transformaciji (maj, jun i septembar) i podizanju svesti o značaju standardizacije (jun-jul). Deset najzainteresovanijih polaznica obuke o standardizaciji – članice UPŽ Srbije, moći će da se prijave za besplatan konsalting za ISO 9001, ISO 14001 i ISO 27001 sertifikaciju.

Tokom jeseni, UPŽ će se digitalno povezati sa Udruženjem žena „Sačuvajmo selo“ iz Priboja, a zainteresovani će moći da preko veb prodavnice poruče prehrambene proizvode (zimnicu, slatko i sl.) pripremljene na tradicionalan način, u ekološki izuzetno čistom regionu Priboja.

Pratite naše objave i pozive upućene mejlom i prijavite se za ove korisne, besplatne obuke!