PROGLAŠENE ŠKOLE POBEDNICE KONKURSA „UHVATI IDEJU“

PROGLAŠENE ŠKOLE POBEDNICE KONKURSA „UHVATI IDEJU“

Na  ovogodišnji konkurs „UHVATI IDEJU“, koji Udruženje poslovnih žena Srbije realizuje u okviru A1 Dana devojčica u IKT sektoru, za izbor najboljih video radova učenica sedmih i osmih razreda osnovnih škola, stigao je rekordni broj radova. Od radova pristiglih iz 51 škole iz cele Srbije, 66 je ispunilo uslove i ušlo u konkurenciju.

Komisija, koju su činile predstavnice UPŽ Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta, agencije UN Women i kompanija A1, Klett i Schneider Electric, bodovala je radove, i u izuzetno jakoj konkurenciji odabrala rekordnih 20 radova koji su ušli u polufinale takmičenja.

U oštroj konkurenciji prevagu je odneo rad „Lepota je u različitosti“ iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Iriga; drugoplasirani je tim devojčica iz OŠ ,,Sveti Sava’’, Beograd sa radom „Scan and Win“; treće mesto osvojile su devojčice iz ŠOSO „Mara Mandić“, Pančevo sa radom „Svemoguća lampica“; četvrto „Straycare“ OŠ ,,Sveti Sava’’, Beograd a peto „Čuvari šuma“ OŠ „Sveti Sava“ Plemetina, Obilić. Pet prvoplasiranih radova  osvojili su vredne nagrade koje su obezbedile kompanije A1 Srbija, Schneider Electric, Klett, Generali Osiguranje Srbija, Sitel Group, Erste Bank, a koje će im biti uručene na završnoj svečanosti u Skupštini grada Beograda 10. maja 2022. godine.

– Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, kao i da se povećano korišćenje novih tehnologija iskoristi za podsticanje da se uključuju u savremene tokove, na privatnom, a  kasnije i na profesionalnom planu. Radovi iz godine u godinu su sve brojniji i bolji, čemu u prilog govori i to da je komisija bila na mukama i izabrala rekordnih 20 radova za polufinale i pet finalnih – izjavila je Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i ujedno predsednica komisije.

Za realizaciju Dana devojčica Udruženje poslovnih žena Srbije je dobilo institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade RS, gospođe Ane Brnabić koja je kao i prethodnih, i ove godine počasna pokroviteljka projekta.

Izvor: sveonovcu.rs