12 godina manifestacije Dan devojčica u IKT sektoru 2022.

12 godina manifestacije Dan devojčica u IKT sektoru 2022.

Međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru/ Girls in ICT Day obeležava se dvanaestu godinu zaredom u organizaciji UPŽ Srbije.

Preko 8.500 učenica završnih razreda osnovne škole bilo je tokom proteklih godina uključeno u različite aktivnosti u okviru ove manifestacije, u posete IKT kompanijama i firmama čije su vlasnice žene, takmičenje za najbolji video rad. Rezultati pokazuju da su devojčice veoma zainteresovane i da kroz ovakve susrete prepoznaju preduzetništvo kao moguće buduće mesto zapošljavanja. Nakon poseta kompanijama i izvršene evaluacije, 95% anketiranih devojčica izjavljuje da bi želele da budu poput žena, preduzetnica i menadžerki koje su upoznale toga dana.

Institucionalnu podršku pruža Vlada RS, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Skupština grada Beograda, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, SME WEEK, ITU, a počasna pokroviteljka manifestacije je, kao i prethodnih godina, predsednica Vlade Ana Brnabić.

Ove godine međunarodni Dan devojčica u IKT sektoru 2022 obeležava se 28. aprila, kada će biti objavljena imena pobednica takmičenja na vebsajtu i društvenim mrežama UPŽ Srbije, a nagrade će im biti uručene naknadno. Međunarodna unija za telekomunikacije UN objavila je ovogodišnju temu Međunarodnog dana devojčica u IKT-u, Access & Safety / Dostupnost i bezbednost digitalnog okruženja.

POZIVAMO OSNOVNE ŠKOLE DA PRIJAVE UČEŠĆE UČENICA SEDMIH I OSMIH RAZREDA U AKTIVNOSTIMA KOJE ORGANIZUJEMO – POSETE KOMPANIJAMA I KONKURS ZA NAJBOLJI VIDEO RAD „UHVATI IDEJU“.

OTVARANJE KONKURSA ĆEMO OBJAVITI 24. MARTA 2022.

TAKOĐE, POZIVAMO KOMPANIJE DA SE PRIJAVE UKOLIKO ŽELE DA UGOSTE DEVOJČICE, ONLAJN ILI OFLAJN.

Ove godine manifestacija će se organizovati onlajn, kao i prethodne dve godine, ali će postojati i mogućnost organizovanja poseta uživo.