Održana prva radionica Izrada veb sajtova sa osnovama programiranja, uživo

Održana prva radionica Izrada veb sajtova sa osnovama programiranja, uživo

Nakon obuke Ketering, preprema torti i ukrasa za torte, projekat „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“, nastavljamo obukom Izrada veb sajtova sa osnovama programiranja.

Nastava je podeljena u 2 modula. Prvi modul upoznaje polaznice sa „WordPress“ platformom kao najeditabilnijom osnovom koja zahteva samo osnovno znanje rada na računarima i na internetu. Kroz drugi modul se uče osnove HTML i CSS programiranja, čime se unapređuju mogućnosti izrade sopstvenog veb sajta.

Prva radionica održana je proteklog vikenda u prostorijama firme Saint Di,  članice UPŽ Dragane Čalije. Neke polaznice su došle na obuku u ovu IT kompaniju uživo, dok je deo polaznica prvu radionicu pratio preko ZOOM platforme. Kao i prethodnih godina, za ovu obuku vlada veliko interesovanje, što zbog velike potražnje za ovim profilom na tržištu rada, što zbog instruktorki koje su uvek spremne da sa polaznicama nesebično podele svoje znanje.

Projekat „Ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa žena kroz obuke za zanate“ je podržan od strane nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru programa „Migracije za razvoj“. Program je deo šire inicijative “Povratak u nove šanse” nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).